Jako, 瞠 RWD-5 zako鎍zone (bez oblotu i maski), to przyszed� mi do g這wy kolejny pomys� na model.
Zawsze bardzo lubi貫m dwup豉towce, jak pierwszy raz zobaczy貫m w akcji p Marka Szuf� na swoim modelu to mi opad豉 koparka
Polubi貫m depron , tak wi璚 zassa貫m z tej strony http://www.aeropl.../3-1.shtml plany Christen Eagle
Mam 3szt A0 wi璚 mog� si� podzieli� jakby kto� by� ch皻ny.
Plany s� dla modelu w ca這軼i z depronu 3mm, ja chc� wykona� tylko poszycie z 3-ki reszt� z 6-ki.
Dane techniczne:
rozpi皻o嗆 skrzyde� 750 mm
waga 320 gram
powierzchnia skrzyd豉 23 dm2
skrzyd這 obci捫enie 13 gr/dm2
Zobaczymy co z tego wyjdzie, na razie to musz� si� upora� z wyci璚iem tego wszystkiego bo moj� wycinark� jest skalpel i mozolnie to idzie bo plany s� udziwnione, zw豉szcza kad逝b
Co ciekawsze to sam si� z siebie 鄉iej�, bo lata� nie umiem, a bior� si� za kolejny model
CDN...
Edytowane przez dorob dnia 26.01.2011 21:24
Pozdrawiam
MarCin FotoDorob
Marcin, nie przejmuj si� - jeste鄉y z Tob� - b璠ziesz mia� na czym uczy� si� lata�.
A tak na marginesie, to realizacja kolejnych projekt闚 dodaje Tobie do鈍iadczenie w ewentualnej przysz貫j ich naprawie.
Trzymamy kciuki za obloty - Andy
_____________________ DX6i, DX7, DX7S, DX9 - 2.4GHz
- T-REX 500 ESP - AirWolf
- T-REX 500 GF - Hughes 500E
- Beechcraft-Bonanza 15E ARF
- Katana MD - Precision Aerobatics
- F4U-1D Corsair 50 ARF
- EXTRA 300 MM
- Pitts Python - Haikong Model
- w ci庵貫j budowie SZD 39 Cobra 17
Niestety nie mam i przez moment kad逝b te� chcia貫m robi� z 6-ki, ale niestety kad逝b jest jednocz窷ciowy wi璚 przet逝maczy貫m sobie, 瞠 ten ryflowany 豉twiej si� wygnie
Marcin, nie przejmuj si� - jeste鄉y z Tob�
Wiem i bardzo mnie to cieszy.
dodaje Tobie do鈍iadczenie w ewentualnej przysz貫j ich naprawie
Napraw nie b璠zie, w odwodach czeka Leszkowy Falcon z EPP do nauki latania
Buduj� dla zabawy i z豉pania podstaw konstrukcji, a jak do tego si� ulotni to b璠� HAPPY
Edytowane przez dorob dnia 26.01.2011 22:38
Pozdrawiam
MarCin FotoDorob
Depron bezrowkowy jest w "Schronie". Zawsze mo積a da� rowki od 鈔odka kad逝ba.
Tutaj masz co� o tym modelu: http://pfmrc.eu/v...p;start=30
Edytowane przez robloz dnia 27.01.2011 07:12
Makiety -PT 19, Piper J3 CUB
Budowa- PZL P11c
Elementy wyci皻e
Nie mam niestety szcz窷cia do wyginania
Kad逝b jest jednocz窷ciowy, wi璚 trzeba go wygi望, a przy sterze kierunku kad逝b si� zw篹a.
A ja sierota zapomnia貫m naklei� ta鄉� a od drugiej strony delikatnie porobi� dodatkowe rowki, efekt => p瘯ni璚ie.
Budowa�, budowa�, budowa� i wyrabia� w sobie nawyki !!!
Trzeba wyci望 nowy, ale najpierw ten jeszcze spr鏏uje uratowa�, cho� szans zbyt du篡ch sobie nie daj�.
Znalazlem jeszcze taki filmik symulatora lot闚 bardzo ciekawie si� prezentuje. YouTube Video Pozdrawiam
MarCin FotoDorob
Ze wzgl璠u na p瘯anie depronu wole projekty kt鏎e s� kwadraciakami z wieloma warstwami na rogach, kt鏎e si� zaokr庵la po sklejeniu papierem 軼iernym. Kleje teraz z Piotrem K po Predator Drone'nie i tam jest jeszcze inny wynalazek - krawedzie zamiast byc klejone - warstwowo (zaokr庵lanie papierem) lub "do czo豉"(pod k徠em prostym) - s� zaprojektowane jako klejone pod k徠em 45 stopni. Projektant mia� fajny n騜 do ci璚ia pod takim k徠em - my mamy problem - ja upraszczam i bede ci掖 pod k徠em prostym i klei� pod k徠em prostym - zawsze jaki� mod zastosowywuje w takich przypadkach.
Ja chyba te� "kanciaki" bardziej polubi�.
Kto� kto projektowa� tego Christen Eagle z jednego kawa趾a depronu i do tego 3 by� niez造m masochist�.
Drugie poszycie 豉dnie si� wygi窸o, ale z racji ma貫j grubo軼i "j瞛yczki" na nosie, kt鏎ymi 陰czy si� obie po堯wki kad逝ba pourywa造 si�.
Trzeciego nie b璠� wycina�, pokombinuj� z maskowaniem 陰czenia. Przy okazji usztywni to lekko konstrukcj�.
Projektant zapomnia� r闚nie� o mocowaniu g鏎nego p豉ta do kad逝ba, a bez niego niestety skrzyd這 strasznie si� ugina w 鈔odkowej jego cz窷ci.
Nawet gdyby uda這 si� wystartowa� to po kr鏒kiej chwili skrzyd這 by odlecia這 w swoj� stron�, a Orze� szuka豚y kret闚
Edytowane przez dorob dnia 31.01.2011 11:05
Pozdrawiam
MarCin FotoDorob