Nasze pokazy
|
stawoj |
Dodany dnia 23.04.2009 22:01
|
modelarz

Data rejestracji: 18.05.08
|
Jak usłyszę , że na pokazach zabrakło czasu i miejsca dla nas, to przez całe pokazy będę z ukrycia latał Sławkowi nad głową . Taki żarcik !
Na pewno nas chcą.
Przewidywana rola - zapchaj dziury 
Jeżeli tylko Sławek będzie to super pomysł by w końcu. pogadać.
Jeżeli nas nie reklamują to trzeba zrobić takie pokazy, aby za rok o nas pamiętali (i lepiej aby od tej dobrej strony). Musimy być widoczni, dużo modeli, ładne stoisko i bezpieczne, bezpieczne oraz bezpieczne ładne loty pokazowe. Do tego jest potrzebne zaangażowanie wszystkich naszych modelarzy.
Edytowane przez stawoj dnia 23.04.2009 22:11 |
|
|
|
India |
Dodany dnia 24.04.2009 10:10
|

modelarz

Data rejestracji: 04.09.08
|
Ja Wam dam- nie chcą.
Mercedesy są z poza Klubu, lotnicy są traktowani jako całość. Nie ma osobno: samoloty, modelarze, szybowce, motolotnie.....
Jak dotąd to ja chcę spotkania i słyszę: później (
Do pikniku już tylko 2 miechy...
Postaram się być jutro, mogę być tylko na antybiotykach(ograniczenie znane ).
--
Sławek |
|
|
|
alimko |
Dodany dnia 06.05.2009 21:02
|

modelarz

|
Temat ucichł więc odświeżam
Są jakieś aktualne wiadomości co do pokazów?
Coś się dzieje w tej sprawie?
Pozdrawiam Kamil
Apka - DX6i
Model - Twinstar II - modernizacja 
--------------------------------------------------- |
|
|
|
stawoj |
Dodany dnia 06.05.2009 21:12
|
modelarz

|
Ja mam pytanie do Roberta (Grabosa) , czy ten namiocik to aktualny, jeżeli tak to może już go zaklepać ? |
|
|
|
AQUARIUS |
Dodany dnia 06.05.2009 23:06
|

Moderator

Data rejestracji: 07.10.08
|
No i co, czy jesteśmy gotowi do pokazów? Sprawy do ustalenia:
I. Techniczne:
1.namiot
2.banner
4. Identyfikatory - czy założymy aeroklubowe, czy robimy swoje.
3.koszulki
4. Jakieś materiały info, może jakieś niezadrogie naklejki albo smycze?
5. jakiś osprzęt do oznaczenia naszego modelarskiego stoiska
II. Merytoryczne:
1. Jakie pokazy możemy im zaprezentować?
2. Co pokazujemy na ziemii
3. Czy jesli robimy jakieś akcje dla widowni, jesli tak to jakie (rzutki, zrzut jakiś gadżetów z modelu itp.)
4. Czy staramy się o jakiś artykuł w gazetach lokalnych, jeśli tak, to czy podpinamy się pod aeroklub, czy oddzielnie.
III. Fundusze
Czy jest szansa na pozyskanie jakowychś, lub czy można zamiast budżetu liczyc na jakieś fanty np. namiot? Może trochę dużo, ale im wyżej postawimy poprzeczke i lepiej się zorganizujemy, tym lepiej wypadniemy w oczach ludzi, nawet jak zrobmy połowe panu!
Proponuję każdy z tematów ropatrywać po kolei. każdy kto ma możliwość lub pomysł na to jak problem rozwiązać niech pisze. Tylko konkrety, żeby nie było, że "ktoś gdzieś na działce ma jakiś zielony namiot to się rozejrzy" - bo się okaże przed imprezą że jest, ale pogryziony przez szczury, nie zielony tylko brudny i nie namiot tylko ponton...
Ja biorę na siebie dział I w sensie projektów i dopilnowania wykonania (oczywiście o ile będa na to środki) Biorę też na siebie rzutki - wykonanie ok. 200 szt. zetawów samolocików, tylko muszę mieć depron. Jak zdążę to dopilnuję tamatu walki powietrznej, ale sami widzicie na jakim to jest etapie, więc nie brał bym tego na razie zbyt poważnie... Proponuję wyznaczyć sobie termin 0 i do tego terminu załatwić ile się da!
Edytowane przez AQUARIUS dnia 12.05.2009 20:33 |
|
|
|
stawoj |
Dodany dnia 15.05.2009 07:52
|
modelarz

|
Temacik Marcina tak szybko przeleciał przez główną stronę, że nie został zauważony. Odświeżam.
Odp na punkt 4 dział I. Z chęcią bym założył aeroklubowe.
Odp na punk 5 dział I - ogrodzenie na pewno załatwie na całe stoisko
Edytowane przez stawoj dnia 15.05.2009 08:27 |
|
|
|
private9 |
Dodany dnia 15.05.2009 08:10
|

modelarz

|
Witam, najpierw Panowie musimy złożyć deklaracje cżłonkowstwa i mam nadzieję że identyfikatory otrzymamy od AZM. Koljeny temat czyli baner , rzutki, taśmy wyznaczające strefę lotów i naszego że tak powiem hangaru, koszulki, wiążą się z zebraniem gotówki. Powiem tak myślałem że zasponsoruje to firma w kórej pracuje, ale dobrze że za wcześnie tego nie mówiłem bo się okazało że reklama i marketing jest sterowana z centrali z Gdańska i Płock mają w dupie, wolą sponsorować Koszykówkę Czarni Slupsk (już chyba wiecie co to za koncern ) Niestety ale powinniśmy chyba zrobić na to składkę, jesli chemy się pokazać.
Ze swojej storny mogę kupić depron, Marcin powiedz jaki i ile potrzebujesz, taśmę czerwono - białą, i nie wiem jakie te rurki, jesli wystarczą takie jakie kupiłem do rękawu to też kupię, kwestia ile, musimy może dzisiaj to wyliczyć.
My heli blog: http://rcheliplock.blogspot.com// |
|
|
|
AQUARIUS |
Dodany dnia 15.05.2009 11:53
|

Moderator

|
Identyfikatory dostaniemy z aeroklubu, ja to załatwię. |
|
|
|
stawoj |
Dodany dnia 24.05.2009 20:43
|
modelarz

|
Dowiedziałem się pocztą pantoflową , że nasz baner i materiały na rzutki sfinansuje AZM.
Edytowane przez stawoj dnia 24.05.2009 20:45 |
|
|
|
stawoj |
Dodany dnia 24.05.2009 20:54
|
modelarz

|
A i jeszcze jedno, bardzo proszę o konkrety o namiocie.
Sławek coś mówił że zapyta i Robert coś mówił że ma ale trzeba będzie go przywieść ? naprawdę namiot by się przydał.
|
|
|
|
SlavikS |
Dodany dnia 25.05.2009 07:14
|

Administrator

Data rejestracji: 20.05.08
|
Sprawdzałem namiot u nas. Mogę pożyczyć, ale niestety jest obrandowany - reklamuje naszą firmę więc moim zdaniem nie bardzo się nadaje.
Sławek
------------------------
DX6i - 2.4GHz
EXTRA 330S, Moth Minor 1:8, P-51D (Micro), Moth Minor 1:5, Klemm KL-35D
Combat ESA: MIG-3, KI-61, Fokker DVII, Ki-94, P-51
Na warsztacie: Moth Minor 1:4 |
|
|
|
AQUARIUS |
Dodany dnia 25.05.2009 07:51
|

Moderator

|
Potwierdzam - baner i depron na rzutki dogadane ze Sławkiem, muszę tylko logo AZM wrzucić na baner jako sponsora. Nie wiem tylko jaka będzie jakość, bo nie znam firmy, w której Aeroklub będzie realizował materiały promocyjne, ale darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby. Postaram się tez dopilnowac koszulek w tym tygodniu. |
|
|
|
AQUARIUS |
Dodany dnia 25.05.2009 07:52
|

Moderator

|
Co do namiotu to brałbym taki jaki jest, ciężko będzie coś dużego i nieoznakowanego załatwić... |
|
|
|
SlavikS |
Dodany dnia 25.05.2009 08:37
|

Administrator

|
Namiot nie jest duży - standard - 3 x 3 m. Jak nic innego nie załatwimy to go wezmę.
Sławek
------------------------
DX6i - 2.4GHz
|
|
|
India |
Dodany dnia 25.05.2009 08:43
|

modelarz

|
Logo klubu, owszem ale nie jako sponsora, tylko klubu z którym się, po deklaracjach sądząc- utożsamiacie )
--
Sławek |
|
|
|
AQUARIUS |
Dodany dnia 25.05.2009 09:21
|

Moderator

|
Ależ ma się rozumieć! a co do namiotu to w Peklimarze stosowaliśmy taki myk, ze odwracaliśmy powłoke namiotu na lewą stonę, bo normalnie to były stare loga, może i w tym da się taki manewr zrobić?
Edytowane przez AQUARIUS dnia 25.05.2009 09:21 |
|
|
|
stawoj |
Dodany dnia 26.05.2009 00:08
|
modelarz

|
Sprawę zapisów na listy przenoszę tutaj. Przypomnę, że na lotnisku w biurowcu na pięterku jest lista dla osób które chcą pomagać na pokazach. To dotyczy nas, bo chcemy mieć swoje stoisko, które trzeba rozłożyć, złożyć, trzeba pilnować modeli i ogólnie zwracać uwagę na porządek w trakcie trwania całej imprezy. Może też coś będzie trzeba innym w trakcie pomóc jak przyjdzie taka chwilowa potrzeba. Tak jak ustaliliśmy na naszym spotkaniu w Jurze, trzeba liczyć cały dzień od rana i to wczesnego bo nie rozstawimy namiotu i ogrodzenia z modelami dzień wcześniej. Panowie to jest jeden dzień. Nic się nigdy samo nie robi i nie raz mówiliśmy, że najgorzej jak sie robi na odwal. Jest duża szansa by te pokazy były o niebo lepsze niż poprzednie ale trzeba trochę temu pomóc a wiecie jak ciężko w czasach kryzysu cokolwiek organizować. Jak się dowiedziałem lista potrzebna jest aby policzyć ilość identyfikatorów (chyba imienne), muszą wiedzieć ile zarezerwować posiłków dla nas. Panowie jeszcze raz sie powtórzę. Tyle o tym rozmawialiśmy, tyle mieliśmy pomysłów a przyszedł czas by to teraz realizować i głupio przyjść jak goście a i w dwie czy trzy osoby też tego się nie zrobi. Nie raz udowadnialiśmy , że jak trzeba było coś wspólnie zrobić to sprawdzaliśmy się wzorowo i mam wielką nadzieje , że tym razem będzie tak samo. Myślę , że jak sporo pomożemy to nie raz pomoże i nam AZM a wiecie , że plany co do nas mam y duże. Dyrekcja już stara się nas w pewien sposób odciążać między innymi sponsorując baner, sponsorując identyfikatory i jak wiecie skłonni są pomagać nam jak tylko mogą. Zabrzmiało to jak orędzie ; ale spoko !!
Ps.
Może będzie łatwiej dla nas jak zrobimy swoją listę i ją podepniemy pod tamtą ale czy tak można to zapytam Sławomira.
Ps2. Latałem dziś dwupłatowym akrobacikiem Jurka :
http://rcplock.pl...oto_id=105
To model, który jak żaden (oczywiście z tych , którymi miałem okazje polatać ) inny słucha każdego ruchu drążkami i pętle na żyletce robi z palcem w du..ie 
Ps3.
Sławek zapytaj czy na bank można taki namiot pożyczyć i popatrz czy można go odwrócić na lewą stronę.
Ps4. mam nadzieje, że Marcinowi uda się załatwić koszulki
Ps5. szykować wszystkie modele, czy latają czy nie na wystawkę, jak ktoś nie będzie mógł być to dać koledze dzień wcześniej lub podrzucić z rana. Prośba do Krzyśka Waleckiego by zorganizował chociaż na jakiś czas pobyt tych mniejszych modelarzy i jeżeli ma jakieś fajniejsze modele u siebie to je zabrał.
Panowie to sie tak mówi ale zostało naprawdę parę dni...
Edytowane przez stawoj dnia 26.05.2009 01:04 |
|
|
|
SlavikS |
Dodany dnia 26.05.2009 07:23
|

Administrator

|
Panowie - robimy te pokazy i pomagamy AZM !!!
Zgadzam się z każdym słowem, które napisał Wojtek.
Wojtek - rób naszą listę i oczywiście mnie na nią pisz. Mam zarezerwowany cały dzień.
Namiot na mojej głowie - będzie 100% - jak nie ten to inny.
Mam jeszcze siatkę maskującą - można by było ją rozwiesić i na niej np. powiesić modele w pionie - część by stała na ziemi, część wisiała na siatce. Trzeba by zrobić próbę i zobaczyć jak to by wyglądało.
Sławek
------------------------
DX6i - 2.4GHz
|
|
|
robloz |
Dodany dnia 26.05.2009 08:47
|

Moderator

Data rejestracji: 19.05.08
|
Ja także ma wolny cały dzień od rana. Dopisz na listę, a jak będę na lotnisku to się wpiszę osobiście. Jak będzie trzeba coś przetransportować to też nie nie problem.
Edytowane przez robloz dnia 26.05.2009 09:06
Makiety -PT 19
Budowa- Zlin Z 37 Cmelak. |
|
|
|
adi593 |
Dodany dnia 26.05.2009 08:57
|

modelarz

Data rejestracji: 28.01.09
|
Ja też się pisze na piknik. Cały dzień mogę pomóc od samego rana do samego wieczoru. Więc jeśli można to ja też proszę o wpisanie mnie na listę |
|
|