Normalnie muszê siê pochwaliæposk³ada³em esiaka którego kiedy¶ dosta³em w prezencie, jeszcze bez malowania
i w zwi±zku z tym mam pytanie bo SC wyszed³ na gotowo 45 mm od krawêdzi natarcia i cz bêdzie to dobrze czy co¶ zmieniæ ??
Edytowane przez krzysiek11 dnia 05.06.2017 16:18
mam pytanie bo SC wyszed³ na gotowo 45 mm od krawêdzi natarcia
Nie wiem czy to akurat, zobaczysz w locie. Ja esiaki wywa¿am na 1/3 p³ata. Podpieram za skrzyd³a w tym miejscu i dopiero wtedy mocujê pakiet.
On jest z cyber-fly. czy z "na polskimniebie" Ten drugi lata tam gdzie on chce i trzeba siê nie¿le natrudziæ aby utrzymaæ go w ryzach, ale za to jest strasznie zwrotny. ogólnie P-40 nie ciesz± siê powodzeniem, z drugiej strony ma du¿y/gruby nos i mo¿e sporo wytrzymaæ przy kretach.
Witam kolejnego zawodnika.
Robert
Taranis-2.4Ghz
combat- Me 110 . P 40. "zero"
Makiety -Fly Baby.
Budowa- Zlin Z 37 Cmelak.
Dziêki z podpowiedz a sk±d jest nie mam pojêcia pude³ko wygl±da tak : zerkn±³em to i w nim sc wychodzi podobnie 1/3 trochê ty³ by móg³ byæ ciê¿szy ale jak prze¿yje moje pierwsze loty oczywi¶cie esiek to po malowaniu morze siê trochê przesunie
pozdrawiam
Edytowane przez krzysiek11 dnia 22.07.2016 16:51
W³a¶nie przed chwilê oblata³em esiaka nadal w ca³o¶ci, ale to zasuwa wylata³em 2 pakiety trochê siê zagrza³ motorek i pakiety za³o¿ymy mniejsze ¶migie³ko i powinno byæ ok, normalnie zaczyna mi siê to nie¼le podobaæ
Edytowane przez krzysiek11 dnia 23.07.2016 13:54
Gratulujê obrotu. Teraz kolorek i umawiamy siê na walkê. Zobaczysz ze to inne latanie.
W³a¶nie to chowanie pakietów to kad³uba nie bardzo wychodzi im na zdrowie, no ale ³adniej wygl±da, co¶ za co¶.
Edytowane przez robloz dnia 23.07.2016 15:59
Robert
Taranis-2.4Ghz
combat- Me 110 . P 40. "zero"
Makiety -Fly Baby.
Budowa- Zlin Z 37 Cmelak.
Sorki kolego ale nie mog³em wytrzymaæ i znowu polata³em wszystko ok ale l±dowa³ samolot a wed³ug moich zasad kamiennych mia³ pierwszeñstwo, wiêc szybko l±duj±c urwa³em wa³ bo by³ na sztywno ale to nie problem wymieni³em motor i je¶li masz ochotê polataæ to my¶lê ¿re bêdê jutro o ok 18-19 wiêc je¶li ci pasuje to zaj...........mam oczywi¶cie na my¶li latanie takie kole¿eñskie, dlatego tak mówiê bo to moje pierwsze lot esê wiêc nie mam wprawy z profesio. i narmalnie my¶lê ze dasz mi fory ale esiak nie niepomalowany , moja kobieta jest plastyczk± ale kiedy dorobi mi farbki to trochê potrwa. Problem z czasem bo niestety szykuje mi siê wesele mojej córy 14-08 tak tak- 14 wiêc mam trochê biegania a ty bardziej ¿re impreza na Podlasiu [pomijaj±c ten w±tek powiedzcie mi dlaczego na radoxi ze ¶mig³em 8/3.8 pobiera³ pr±d motor 17 A a jak wymieni³em na Emaksa z tym samym ¶mig³em pobiera tylko 10 A NO NORMALNIE SZOKmo¿e maszynka polataæ d³u¿ej sorki z mój polski ale jestem po ma³ej jmpresce pozdrawiam wszystkich modelarzy i nie tylko
Edytowane przez krzysiek11 dnia 23.07.2016 23:52
W³a¶nie widzê i to konkretnie! Sam zamówi³em trochê cjano Panowie mo¿e powinni¶cie na te zawody miko³ajkowej jechaæ!
"Gdybym mia³ wybraæ, wola³bym ptaki ni¿ samoloty "
C. Lindberg
Ja te¿ nie dam rady, ale przed imprez± u nas mogliby¶my siê spotkaæ ¿eby polataæ razem w kilku ,se to moje pocz±tki i chcia³bym spróbowaæ co siê bêdzie dzia³o jak bêd± sprzêty obok mojego, samemu to spoko
Edytowane przez krzysiek11 dnia 03.12.2016 19:44