Witam
Wzi掖em si� za nast瘼ny model. Powr鏂i貫m do lataj帷ego skrzyd豉 lecz postanowi貫m je troch� zmieni�. Opr鏂z zmian g堯wnym za這瞠niem mia豉 by� zdolno嗆 do "przewo瞠nia" sporych 豉dunk闚 takich jak zestawy SPV. Opr鏂z ud德igu chcia貫m aby by這 do嗆 miejsca by to wszytko spokojnie rozmie軼i�. Po tych wszystkich przemy郵eniach powsta� model o wdzi璚znej nazwie - Prospector czyli poszukiwacz.
Material EPP
Rozpi皻o嗆 160 cm
Wagi na razie nie znam.
Olbrzymia powierzchnia no郾a, specjalne dobrane profile do jak najstabilniejszego lotu. Inne przy kad逝bie inne na ko鎍ach.
Profil przy kad逝bie ma 40 cm !!.
Grubo嗆 profilu przy kad逝bie to ponad 4 cm
Kad逝b docelowo b璠zie troszk� wy窺zy i bardziej wyprofilowany. Pomie軼i sporo rzeczy.Zrezygnowa貫m z winglet na rzecz jednego du瞠go ster kierunku.
Nap璠 pchaj帷y
Model b璠zie ca造 czarny
Wycie貫m dwa takie prototypy z tym, 瞠 drugi b璠zie mia� ju� profilowany kad逝b.
Wojtek my郵e ze rezygnacja z winglet to nie najlepszy pomys�, sk徙likuje ca這嗆.Im mniej serw tym lepiej ,wagowo winglety b璠� te� lepsze .Zreszt� ze sterem kierunku to ciekawie bedzie wygl康a� ,ja zamawiam u ciebie ten drugi co wycio貫� ,tylko dor鏏 mi winglety,moze byc bez steru kierunku i wtedy zobaczymy jak sie beda sprawowac
Winglety to sta貫 stery kierunku. Ten ster pionowy te� b璠zie na sta貫 i nie b璠zie tam serwa. Winglety tak jak ten ster trzymaj� kierunek. Powoduj�, 瞠 skrzyde趾o tak nie sp造wa na boki przy zakr皻ach. Ja docelowo chce sprawdzi� czy na skrzydle z ruchomym sterem kierunku mo積a zrobi� "篡letk�" . Mam jednak spore w徠pliwo嗆i bo przy akrobacie po postawieniu modelu bokiem, model korzysta z si造 no郾ej kad逝ba i podtrzymuje si� sterem kierunku. Tu po przechyleniu skrzyd豉 bokiem raczej nie za du穎 tej powierzchni zostaje.
Wracaj帷 jeszcze do winglet w tym przypadku skrzyd這 nie zosta這 obci皻e ze skosami. po przyklejeniu winglety by stercza造 tak na zewn徠rz chyba 瞠by doci掖 odpowiednio ko鎍闚ki pod odpowiednim k徠em ale ja na ploterze tego nie zrobi� bo skrzyd這 jest za wysokie bym je od g鏎y ciachn掖.
Edytowane przez stawoj dnia 31.01.2011 00:17
Wyskoczy貫m po fajki na cpn i tak w豉snie sobie mysla貫m ze ten ster bedzie sta造 wlasnie mialem edytowac swoj post.Zamawiajac winglety chcia貫m w豉snie odci望 skkrzydla na prosto Jak mo瞠sz to ch皻nie przytule 1sztuk�
Edytowane przez magneto dnia 31.01.2011 00:24
160 cm rozpietosci a na foto wyglada na 60 a do tego wiatr na poziomie akceptowalnym. No musze to zobaczyc! Jak przewidziane jest miejce na graty fpv na kad逝bie, w kad逝bie czy wycinanie w styropianie?
Witam,przygl康am sie nowemu modelowi i badzo bym chcia� takie skrzyde趾o. Je瞠li jest taka mo磧iwo嗆 to ch皻nie bym zam闚i� jeden egzemplarz. Sam osobi軼ie mia貫m zrobi� co� takiegohttp://www.parkje... my郵e ze to tez ciekawe rozwi您anie
Edytowane przez Piotr K dnia 19.03.2011 15:18
Piotr Kubiak
Model ca趾owicie odbudowany i przerobiony. Silnik poszed� mocno do przodu a ster dosta� kierunek na serwie HX 900.
No i silnik wymieni貫m na po這w� mniejszy co by si� z n闚 sam nie wybudowa�.
.
Czekam na lotn� pogod�.
Edytowane przez stawoj dnia 10.04.2011 15:18
Poma逝 sk豉dam drug� sztuk� Prospektora. Tak jak ju� wcze郾iej napisa貫m finalna wersja ma zmodyfikowany kad逝b z wyci皻� klap� oraz zwi瘯szony skos skrzyde�. By� mo瞠 ta wersja dostanie tr鎩ko這we podwozie.