Własnie. Tak w sumie zaczęliśmy od wybierania hali na Borowiczkach a powinniśmy od podziękowań. Wielkie dzięki Leszek !
Edytowane przez stawoj dnia 08.02.2011 00:46
Faktycznie gafa jak cholera
Leszek dzięki za zorganizowanie niedzielnego spotkania, było kapitalnie.
Jedynym wytłumaczeniem dla nas za nie podziękowanie może być fakt, iż były to dla większości jak nie dla wszystkich pierwsze występy na hali i każdy je przeżywał zapominając o organizatorze.
Jeszcze raz dzięki.
Pozdrawiam
MarCin FotoDorob
Proszę zwrócić uwagę na wielkość powierzchni sterowych. Przy małej prędkości tylko duża powierzchnia sterowa zda egzamin.
No i to już pewnie każdy wie - waga , waga i jeszcze raz waga !
Trochę starałem się poczytać na innych stronach o modelach halowych i raczej nie przekraczały 120 gr - 140 gr.
Jeśli wychodziło ciut więcej to lepiej zbudować dwupłata , zwiększając tym dość znacznie powierzchnie nośne co również pozwoli na wolniejsze loty przy większej wadze.
Edytowane przez stawoj dnia 14.02.2011 21:12
Koledzy, jeśli chodzi o halę to mam dostęp bez problemu do sali gimnastycznej szkoły pdst. nr 18. Praktycznie w dowolnym terminie w godzinach popołudniowych mogłaby być dostępna. Jeśli więc mielibyście ochotę zorganizować następne takie spotkanko to chętnie służę pomocą.
Pozdrawiam.
Raz w tygodniu - wieczorkiem + lotnisko w weekend - marzenie Szkoda ze 18stka to mniejwiecej taka sama hala jak 70siatka - troszke ciasnawa i niskawa (wiem że gadam jak malkontent ale ta na "Boro" jest wyraznie większa).
A tak serio, robić nowy model czy dajemy sobie spokój z lataniem na hali?
Edytowane przez robloz dnia 16.02.2011 08:06
Makiety -PT 19
Budowa- Zlin Z 37 Cmelak.
Zara! Zara! Jaki spokój! Ja musze swojego apacza oblatać- tylko na pakiety czekam! I rzutki F1N mam nowe w planie!
"Gdybym miał wybrać, wolałbym ptaki niż samoloty "
C. Lindberg
Hala jest naprawdę fajna i warto ,przynajmniej w zimie latać. Koszty modelu nie są jakieś duże i koszt upadku znikomy wystarczy Beli-Zell czy "cud klej" (cyjanoakryl).
Tu jest filmik z ostatniego spotkania modelarzy z Rzeszowszczyzny i okolic
Hala jakoś specjalnie nie jest duża. YouTube Video
basing napisał/a:
Hala jest naprawdę fajna i warto ,przynajmniej w zimie latać. Koszty modelu nie są jakieś duże i koszt upadku znikomy wystarczy Beli-Zell czy "cud klej" (cyjanoakryl).
Tu jest filmik z ostatniego spotkania modelarzy z Rzeszowszczyzny i okolic
Hala jakoś specjalnie nie jest duża.
Nie wiem czemu nie widać filmu więc można www.youtube.com/w...Y9btSAdUw4
Jak dodajesz film z linku dajesz tylko nY9btSAdUw4
Edytowane przez Andy dnia 16.02.2011 15:03
-----------------------------------------
Pozdrawiam
Misiek
Jest:
Katana 3D
Turnigy 9X v2 2,4GHz
Nismo Coppermix Silvia TT-01D
------------------------------------------
TEAM RC PŁOCK www.teamrcplock.pl
------------------------------------------
Ja też. Może być nawet w dzień powszedni późnym wieczorem! Tylko gdzie k.... te pakiety z HC?!
"Gdybym miał wybrać, wolałbym ptaki niż samoloty "
C. Lindberg
Heh trzeba miec jeszcze garaż Andy a ja tak owego nie posiadam bo mieszkam w bloku ale staram sie zachowac szczególną ostrożność jak latam w domu. Widzisz jaka jest pogoda kurcze już mam dość tej zimy.
Poczekaj, poczekaj,
- nie mogę znaleźć pewnych fotek, ale napisałem do kolegi zapoda mi linka to zobaczysz coś ciekawego.
Siadaj do symka i śmigaj do bólu - na epheli Ramotny zrobił kiedyś doskonałe tutoriale do 3D. Ja nawet pętle zrobię (), ale w realu makietą nie odważę się.
A oto obiecana wstawka dzięki uprzejmości kolegi Khiledima - czytaj Bartka:
Dla tych którzy myślą, że heli to zabawka która nie jest w stanie zrobić krzywdy.
Uwaga! Drastyczne zdjęcia z zagranicznych for! Tylko dla dorosłych!
A wpis był w temacie, który warto przeczytać wszystkim helipilotom (i chyba nie tylko): http://www.epheli...p;start=15
Edytowane przez Andy dnia 17.02.2011 15:53
Andy
_____________________ DX6i, DX7, DX7S, DX9 - 2.4GHz
- T-REX 500 ESP - AirWolf
- T-REX 500 GF - Hughes 500E
- Beechcraft-Bonanza 15E ARF
- Katana MD - Precision Aerobatics
- F4U-1D Corsair 50 ARF
- EXTRA 300 MM
- Pitts Python - Haikong Model
- w ciągłej budowie SZD 39 Cobra 17