W³asnie. Tak w sumie zaczêli¶my od wybierania hali na Borowiczkach a powinni¶my od podziêkowañ. Wielkie dziêki Leszek !
Edytowane przez stawoj dnia 08.02.2011 00:46
Faktycznie gafa jak cholera
Leszek dziêki za zorganizowanie niedzielnego spotkania, by³o kapitalnie.
Jedynym wyt³umaczeniem dla nas za nie podziêkowanie mo¿e byæ fakt, i¿ by³y to dla wiêkszo¶ci jak nie dla wszystkich pierwsze wystêpy na hali i ka¿dy je prze¿ywa³ zapominaj±c o organizatorze.
Jeszcze raz dziêki.
Pozdrawiam
MarCin FotoDorob
Proszê zwróciæ uwagê na wielko¶æ powierzchni sterowych. Przy ma³ej prêdko¶ci tylko du¿a powierzchnia sterowa zda egzamin.
No i to ju¿ pewnie ka¿dy wie - waga , waga i jeszcze raz waga !
Trochê stara³em siê poczytaæ na innych stronach o modelach halowych i raczej nie przekracza³y 120 gr - 140 gr.
Je¶li wychodzi³o ciut wiêcej to lepiej zbudowaæ dwup³ata , zwiêkszaj±c tym do¶æ znacznie powierzchnie no¶ne co równie¿ pozwoli na wolniejsze loty przy wiêkszej wadze.
Edytowane przez stawoj dnia 14.02.2011 21:12
Koledzy, je¶li chodzi o halê to mam dostêp bez problemu do sali gimnastycznej szko³y pdst. nr 18. Praktycznie w dowolnym terminie w godzinach popo³udniowych mog³aby byæ dostêpna. Je¶li wiêc mieliby¶cie ochotê zorganizowaæ nastêpne takie spotkanko to chêtnie s³u¿ê pomoc±.
Pozdrawiam.
Raz w tygodniu - wieczorkiem + lotnisko w weekend - marzenie Szkoda ze 18stka to mniejwiecej taka sama hala jak 70siatka - troszke ciasnawa i niskawa (wiem ¿e gadam jak malkontent ale ta na "Boro" jest wyraznie wiêksza).
Zara! Zara! Jaki spokój! Ja musze swojego apacza oblataæ- tylko na pakiety czekam! I rzutki F1N mam nowe w planie!
"Gdybym mia³ wybraæ, wola³bym ptaki ni¿ samoloty "
C. Lindberg
Hala jest naprawdê fajna i warto ,przynajmniej w zimie lataæ. Koszty modelu nie s± jakie¶ du¿e i koszt upadku znikomy wystarczy Beli-Zell czy "cud klej" (cyjanoakryl).
Tu jest filmik z ostatniego spotkania modelarzy z Rzeszowszczyzny i okolic
Hala jako¶ specjalnie nie jest du¿a. YouTube Video
basing napisa³/a:
Hala jest naprawdê fajna i warto ,przynajmniej w zimie lataæ. Koszty modelu nie s± jakie¶ du¿e i koszt upadku znikomy wystarczy Beli-Zell czy "cud klej" (cyjanoakryl).
Tu jest filmik z ostatniego spotkania modelarzy z Rzeszowszczyzny i okolic
Hala jako¶ specjalnie nie jest du¿a.
Nie wiem czemu nie widaæ filmu wiêc mo¿na www.youtube.com/w...Y9btSAdUw4
Jak dodajesz film z linku dajesz tylko nY9btSAdUw4
Edytowane przez Andy dnia 16.02.2011 15:03
-----------------------------------------
Pozdrawiam
Misiek
Jest:
Katana 3D
Turnigy 9X v2 2,4GHz
Nismo Coppermix Silvia TT-01D
------------------------------------------
TEAM RC P£OCK www.teamrcplock.pl
------------------------------------------
Ja te¿. Mo¿e byæ nawet w dzieñ powszedni pó¼nym wieczorem! Tylko gdzie k.... te pakiety z HC?!
"Gdybym mia³ wybraæ, wola³bym ptaki ni¿ samoloty "
C. Lindberg
Heh trzeba miec jeszcze gara¿ Andy a ja tak owego nie posiadam bo mieszkam w bloku ale staram sie zachowac szczególn± ostro¿no¶æ jak latam w domu. Widzisz jaka jest pogoda kurcze ju¿ mam do¶æ tej zimy.
Poczekaj, poczekaj,
- nie mogê znale¼æ pewnych fotek, ale napisa³em do kolegi zapoda mi linka to zobaczysz co¶ ciekawego.
Siadaj do symka i ¶migaj do bólu - na epheli Ramotny zrobi³ kiedy¶ doskona³e tutoriale do 3D. Ja nawet pêtle zrobiê (), ale w realu makiet± nie odwa¿ê siê.
A oto obiecana wstawka dziêki uprzejmo¶ci kolegi Khiledima - czytaj Bartka:
Dla tych którzy my¶l±, ¿e heli to zabawka która nie jest w stanie zrobiæ krzywdy.
Uwaga! Drastyczne zdjêcia z zagranicznych for! Tylko dla doros³ych!
A wpis by³ w temacie, który warto przeczytaæ wszystkim helipilotom (i chyba nie tylko): http://www.epheli...p;start=15
Edytowane przez Andy dnia 17.02.2011 15:53
Andy
_____________________ DX6i, DX7, DX7S, DX9 - 2.4GHz
- T-REX 500 ESP - AirWolf
- T-REX 500 GF - Hughes 500E
- Beechcraft-Bonanza 15E ARF
- Katana MD - Precision Aerobatics
- F4U-1D Corsair 50 ARF
- EXTRA 300 MM
- Pitts Python - Haikong Model
- w ci±g³ej budowie SZD 39 Cobra 17