Tak, tak warto to zobaczyć i obejrzeć w całości, przed zdecydowaniem się jakim modelem będziemy chcieli latać. Bo to nasze wypieszczone cudeńko czasami "nie posłucha się pilota", albo pilot przedobrzy i po chwili jest tylko kupa materiału na ognisko. No cóż o kosztach "futrzaków" już nie wspomnę.
A oto "popisy", co poniektórych modelarzy RC:
YouTube Video
A tak na poważnie zwróćcie uwagę, jak ważne są zasady bezpieczeństwa podczas lotów - no i oczywiście ich przestrzeganie. Mnie do tej pory w pamięci stoi, jak dzielny Stawoj kręcił loty AirWolfa, a on nagle spadł tuż za nim - ufffff, całe szczęście, że nic się nie stało dzielnemu naszemu dokumentatorowi.
Edytowane przez Andy dnia 24.11.2010 21:48
Andy
_____________________ DX6i, DX7, DX7S, DX9 - 2.4GHz
- T-REX 500 ESP - AirWolf
- T-REX 500 GF - Hughes 500E
- Beechcraft-Bonanza 15E ARF
- Katana MD - Precision Aerobatics
- F4U-1D Corsair 50 ARF
- EXTRA 300 MM
- Pitts Python - Haikong Model
- w ciągłej budowie SZD 39 Cobra 17
Przebrnąłem przez całość i serce mnie boli patrząc na niektóre kretobicia.
Zawsze bardzo mi się podobał Gee Bee, a tu tak tragicznie skończył
Edytowane przez dorob dnia 25.11.2010 08:31
Pozdrawiam
MarCin FotoDorob
Mój faworyt do Do-335, a włsciwie jego kadłub, od którego odeszły skrzydła i i przeleciał z 200 m żeby przypakować w busa-bezcenne. A najgłupsze to to kiedy model uderza w linię wysokiego napięcia, a pod spodem ludzie....
"Gdybym miał wybrać, wolałbym ptaki niż samoloty "
C. Lindberg
Idzie zima to Stawoj w przerwie pomiędzy sezonami coś tam w annałach swojej filmoteki wyszuka, zapewne "coś sklei" i fajną muzę podłoży, ku uciesze nas wszystkich - czekamy Panie Dokumentatorze -
A może też i inni koledzy mają nagrane jakieś ciekawe przypadki z płockiego pasa modelarskiego? - Panowie to śmiało sklejać i zapodawać.
Edytowane przez Andy dnia 26.11.2010 08:07
Andy
_____________________ DX6i, DX7, DX7S, DX9 - 2.4GHz
- T-REX 500 ESP - AirWolf
- T-REX 500 GF - Hughes 500E
- Beechcraft-Bonanza 15E ARF
- Katana MD - Precision Aerobatics
- F4U-1D Corsair 50 ARF
- EXTRA 300 MM
- Pitts Python - Haikong Model
- w ciągłej budowie SZD 39 Cobra 17
Nieźle hehe , niektóre krety wyglądały tak jak by sterujacy pierwszy raz startował modelem -start i od razu w górę na małej prędkości i odejście w lewo lub prawo i zaraz było przeciągniecie i 1/4 zwitki i gleba
najlepszy był ten co we flage przyłożył aż się gwiazdki posypały
gorzej jak takie przeciagniecie nie dzieje się w modelu... YouTube Video
Edytowane przez seiken dnia 26.11.2010 09:57
Gaui Hurricane 550
Spektrum DX7 SE
Traxxas E-Revo VXL 1/16