Zobacz temat
RC Płock :: Kącik EPP i innych pianek modelarskich :: wszystko o piankach, typy, obróbka, modele z pianek
Kto jeszcze czyta ten temat? 1 gość(ci)
 Drukuj temat
Super Bandit - PushPro (EDF READY)
Bienias
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 30.10.2010 21:47
Awatar

modelarz

Data rejestracji: 07.07.10

No to popełniłem kolejnego foamyego...
Model z założenia zbudowany pod EDF ale w ostatniej fazie wykonałem go pod śmigło - wygląda jak JET a lata na śmigle pchanym.
Pierwsze obloty miał dzisiaj na lotnisku (było wietrznie) model lata wzorcowo (pamiętajcie że nadal uważam się za przedszkolaka modelarskiego) i świetnie nadaje się jako model treningowy (podobnie jak mój poprzedni fenixzpopiołów F-22).
Oczywiście błędy konstrukcyjne musiały się zdarzyć ale bliskie spotkanie z ziemią miał przeze mnie - włożyłem większy akku za drugim razem ale go nie wyważyłem - nic mu się nie stało bo poszybował w miarę płasko w kierunku ziemii.
Błędy konstrukcyjne (głównie za miękkie skrzydła) usunę dzisiaj w nocySmile i jutro polatam juz pewniej i bez łopotu skrzydeł. Brak malowania tradycyjny już. Pomaluję drugi egzemplarz, który będę kleić i będzie zawierać turbinkę EDF. Ten egzemplarz traktuję jako "prototyp".
Zdjęcia z modelarskiej piwnicy oraz z lotniska.
shop.rcdriftshop.pl/images/mini-Zdjecie0307.jpg
shop.rcdriftshop.pl/images/mini-Zdjecie0308.jpg
shop.rcdriftshop.pl/images/mini-Zdjecie0309.jpg
shop.rcdriftshop.pl/images/mini-Zdjecie0310.jpg
shop.rcdriftshop.pl/images/mini-Zdjecie0311.jpg
shop.rcdriftshop.pl/images/mini-Zdjecie0312.jpg
shop.rcdriftshop.pl/images/mini-Zdjecie0313.jpg
Bienias fan RC i 3D.

www.fpvplock.tk -moj blog

www.fpvplock.tk
stawoj
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 30.10.2010 22:33
modelarz

Data rejestracji: 18.05.08

Podoba mi się bardzo kształt modelu

robloz
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 31.10.2010 08:20
Awatar

Moderator

Data rejestracji: 19.05.08

Super. Jak z wagą do lotu?
Makiety -PT 19
Budowa- Zlin Z 37 Cmelak.

Bienias
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 31.10.2010 09:50
Awatar

modelarz

Kurde chyba bede musial sie jeszcze w wage zaopatrzycSmile Nie wiem koledzy bo takiej nie posiadam ale jako ciekawostke powiem (napisze) ze skleilem go calego na "gluciare" czyli klej na goraco. Dzisiaj dolozylem wzmocnienia i mam nadzieje ze bedzie ok.
Bienias fan RC i 3D.

www.fpvplock.tk
Bienias
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 31.10.2010 17:46
Awatar

modelarz

Dzisiaj koledzy (poproszę o fotki) mieli okazje podziwiac jak lata wersja poprawiona. Naprawde ladnie wyglada w powietrzu i prowadzi sie jak mercedes. Krecik tez był ale dla tego ze zabrakło prądu w powietrzu i przy zwrocie stanęło śmigło. Odłamał się dziób ale za pare minut był znów w powietrzu i wylatał drugi pakiet. Dzisiaj go wzmocnie i jednak troszkę pokoloruję. Pozdrawiam.
Bienias fan RC i 3D.

www.fpvplock.tk
Bienias
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 13.11.2010 12:51
Awatar

modelarz

A oto seria zdjec Bandita2 - który juz był przygotowany pod kolejne śmigło...ale nadeszła paczka z HK i model został pocięty i wylądowała w nim turbina EDF. Narazie jest tuż przed malowaniem więc zdjęcia są jeszcze z zielonkawą pianką. Nauczony poprzednim Banditem Beta Test dostał wzmocnienia węglowe, inaczej zamontowane serwa, troszkę wzmocnien w srodku i dziób oraz kabinę ciętą z jednego kawałka styroduru.
forum.rcdriftshop.pl/wp-content/gallery/super-bandit/zdjecie0361.jpg
forum.rcdriftshop.pl/wp-content/gallery/super-bandit/zdjecie0365.jpg
forum.rcdriftshop.pl/wp-content/gallery/super-bandit/zdjecie0366.jpg
forum.rcdriftshop.pl/wp-content/gallery/super-bandit/zdjecie0368.jpg
forum.rcdriftshop.pl/wp-content/gallery/super-bandit/zdjecie0371.jpg

Teraz zżera mnie ciekawość jak da rade sobie turbinka....
Bienias fan RC i 3D.

www.fpvplock.tk
Bienias
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 17.11.2010 00:12
Awatar

modelarz

Z wielki żalem zawiadamiam, że rozległe obrażenia, których doznał Super Bandit Beta Test podczas gwałtownego zderzenia z matką ziemią (zdjęcia z miejsca zdarzenia na stronie głównej RCPLOCK) spowodowały jego śmierć. Pomimo prób reanimacj taśmą malarską oraż klejem montażowym UHU pacjent zszedł dnia 16.11.2010 o 21.30. Sekcja zwłok ujawniła rozległe uszkodzenia organów wewnętrznych (wręgi, narządy sterujące-serwa itp.) oraz zewnętrznych takich jak m. in. skrzydła, poszycie, wyłamane wzmocnienie.
Model został skremowany w piecu śmieciuchu 4 metry od mojego stanowiska modelarskiego w piwnicy, a jego prochy zostaną usunięte i wysypane do śmietnika przy domu jutro w godzinach przedpołudniowych.
Wszystkich, którzy chcieli by uczestniczyć w uroczystej procesji żałobnej mogę skontaktować z moim ojcem, który będzie jutro wywalał popiół z pieca.

R.I.P. Super Bandit Beta Test.

Niezle napisalem co???

P.S. Bandit Red Wing dostał silnik i śmigło po Bandicie B.T. - gdyż przy ofierze wypadku znalałem pisemne oświadczenie o tym że jego organy mogą być transplantowane do kolejnego modelu.
(Bandit R.W. juz miał 3 operacje a jeszcze nie wzbił się w powietrze)
Bienias fan RC i 3D.

www.fpvplock.tk
stawoj
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 17.11.2010 22:47
modelarz

Data rejestracji: 18.05.08

Z tej okazji pragniemy ci złożyć najszczersze kondolencje. W tych trudnych dla Ciebie chwilach nie zapominaj, że jesteśmy z Tobą. Bandita nie ma już w śród nas, ale z całego serca chcemy pokazać, że dla nas była to ofiara prawdziwa, śmierć, która nadała sens naszej historii.
Łączymy się w żałobie i bólu.
Edytowane przez stawoj dnia 17.11.2010 23:02

tomasz nowak
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 20.11.2010 12:57
Awatar

modelarz

Data rejestracji: 31.10.09

Fajne są te samoloty... Skąd brałeś plany bo też mam zamiar sobie takiego sprawić Smile Mam na myśli tego w wersji pchanej przez silniczek ze smigłem Smile
Edytowane przez tomasz nowak dnia 20.11.2010 12:59
Chwilowa przerwa w lataniu, czas na maturę Wink

pozdrawiam

Przeskocz do forum: