Witam, jako 瞠 moja spalin闚ka zn闚 zmieni豉 w豉軼iciela, i jak ostatnio ka盥y m鎩 model idzie na pomorze postanowi貫m poszuka� czego� nowego, wyb鏎 trudny bo jak sami wiecie, mia貫m kilka i 瘸den mi nie pasowa� no prawie, bo opr鏂z Mini Titana
Szuka貫m czego� mniejszego od 600 a wi瘯szego od 450 tki, wi璚 klasa 500, gdzie 鈔ednica wirnika oko這 960mm. Model mia� by� z najwy窺zej p馧ki, gdzie dost瘼ne s� cz窷ci do serwisu, aha my郵a貫m nad T-rexem , ale w Polsce co drugi takim lata wi璚 odpada.
UWAGA !!!!!!!!!! Wyb鏎 pad�, model do pi徠ku b璠zie u mnie.
Prosz� Pa雟twa To nie Tytus ani Romek to Jest ATOM,ek firmy znanej i nie istniej帷ej od wczoraj na rynku COMPASS.
d逝go嗆: 835mm
wysoko嗆: 270mm
這paty g堯wne: 425-430mm
鈔ednica rotora: 952-962mm
鈔ednica tylnego rotora: 205mm
zastosowanie z瑿atki atak: 8T/9T/10T
z瑿atka odbieraj帷a: 78T
silnik: Compass BL Hyper-Torque motor
regiel: 60A ESC
鈔ednia waga w zale積o軼i od pakietu: 1750g
Zasilanie od 5S do 6S
zastanawiam si� jeszcze jakie serwa da� , ale musz� by� szybkie,
Taki zestaw kosztuje 1300,00 PLN dodatkowo potrzebne jest: akumulator, 4 x serwo, 1x gyro, 這paty g堯wne.
Mam nadziej� 瞠 wreszcie b璠� zadowolony,
Amen.My heli blog: http://rcheliplock.blogspot.com//
Jeszcze nie oblatuje, bo brakuje serwa na ogon i dobrego pakietu, ale og鏊nie monta�, i wst瘼ne ustawianie poma逝 dobiega ko鎍a.
Serwa wa積a rzecz futaba czy w Polsce czy za granic� troche droga wi璚 zdecydowa貫m si� na MKS, DS9660 cyfra - mam nadziej� 瞠 dadz� rad�.
υpaty jak wcze郾iej pisa貫m zaufa貫m sko郾ookim, do 450si徠ki tej firmy s� dla mnie rewelacj�, ale zobaczymy w 500tce.
Oczywi軼ie trzeba dolutowa� goldy do regla, wi璚 do dzie豉 regielek 60A Pentium hoobywing - zalatuje mi to tanimi skrzyd豉mi albo tanimi liniami, ale zobaczymy jak ma to si� do elektroniki. Podobno to to sam co Turnigy.
To co� najwi璚ej mi w ustawieniach poch豉nia czasu, ale pewnie nie tylko mnie. Chocia� napiszcie 瞠 jest 豉dna!!!!
Ogonek
i znowu g這wica w ca貫j okaza這軼i
a to taki pierdolnik w mieszkaniu
No i jeszcze par� fotek,
A tu moja kochana mechaniorka, wkr皻aki, instrukcje nie s� jej obce.
Edytowane przez private9 dnia 01.12.2008 21:10
My heli blog: http://rcheliplock.blogspot.com//
Witam, no i doczeka貫m si�. Miko豉j przyni鏀� pakiet i serwo, wi璚 od razu jak 穎na po wigilli posz豉 spa�, to ja cicho do modelu i montuje. W ramie modelu jest pod mocowaniem belki wyciety otw鏎 na du瞠 serwo wi璚 w這篡貫m sprawdzon� futabk� S9254, do zasilania nap璠u u篡貫m akumulatora ZIPPY 3300mAh 6S1P, jak go zobaczy貫m to normalnie mysla貫m 瞠 si� nie zmie軼i pod mach�, ale wesz這 na styk. Musz� tylko kupi� ma陰 wag� i obadac ile to wszystko wa篡.
I dzie� 安i徠 jedziemy na wie� do dziadka, w baga積iku samochodu oczywi軼ie ATOM,ek pola jest du穎 wi璚 trzeba testy zrobi�.
Ustawienia krzywej gazu normal: 0, 35, 60, 80, 100 skok 這paty od -4 do 10 stopni.
Ustawienia krzywej gazu flt mod: 90, 75, 90 skok 這pat -10 do 10 stopni.
Ustawienia wyj軼iowe wi璚, napewno bed� co� tam jeszcze zmienia�, ale po koleji, model z這穎ny mam nadziej� poprawnie wg instrukcji, d逝go嗆 snap闚 mierzona suwmiark� te� tak jak podaje instrukcja, krzywa gazu zmiejszona z tym co podaje instrukcja dla normala w po這wie mam 60 % a nie 70% i w flt mode mam 90, 75, 90 a w instrukcji jest krecha 100% w ka盥ej pozycji, dalej swash mix przechy� i pochy� 45%. Troch� te 45% mnie zdziwi這 bo 瞠by robi� szybkie fiko趾i moim ma造m MT mam swash mix po 85%, a tu tak ma這 . No i dobrze 瞠 nie da貫m wi璚ej, 這patki fly bara przy takim konfigu 45% wychylaj� si� tak 瞠 przewr鏂enie tego modelu na plecy jest tak proste jak zawis . Po rozkr璚eniu wirnika model daje 豉dny dzwi瘯 , i czu� i wida� w nim moc. Par� 鏀emekna pocz徠ek i prze陰czam na flt - mode, trzeba sprawdzi� par� zachowanie, i tu zaskoczenie model idealnie robi zawis, nie ruszam dr庵ami i jakby kto� w陰czy� pause, kilka piruet闚 i daje na maxa w g鏎� ogon trzyma jak ska豉, no to go na plecy, p騧niej przewrotka, nast瘼nie na p鏊apie 5 m fiko貫k do przodu , troch� mi nie wyszed�, ale 1m nad ziemi� jest czym si� ratowa�, model odwraca si� praktycznie w miejscu bez opadania, odw鏂i貫m go znowu na plecy i daj� ostro w g鏎�, na pleckach 豉dnie te� daje czadu, no i m闚i� ciekawe czy uda si� beczka, kt鏎a nigdy nie wychodzi mi 豉dnie MT, i tu oczywi軼ie kolejne zaskoczenie, uda這 si� mo瞠 nie idealnie ale w osi bez opadania.
Normalnie ciesz� si� jak dziecko. Jak bedzie tylko okazja to wezm� fotografa bo moja 穎na za strajkowa豉 i stwierdzi豉 瞠 nie b璠zie sta豉 na mrozie, a by這 tylko 0 stopni, i bez wietrznie.
My heli blog: http://rcheliplock.blogspot.com//
Witam,
Niestety kryzys dopad� i mnie, wi璚 osta� mi si� jeden helik. Oczywi軼ie nowy ATOM pozosta�. Po sprzeda篡 450si徠ki Mini Titana postanowi貫m troch� upi瘯szy� i sprawdzi� jak si� lata na 這patach kt鏎ych u篡wa 鈍iatowa czo堯wka, wi璚 這paty g堯wne RADIX sygnowane przez pilota RC Heli Curtisa Youngblooda.
D逝go嗆 這paty 430mm, standardowe maj� 425mm.
No i dla upi瘯szenia, nowa kabi , w sumie na zapas. A mo瞠 na pokazy na czerwiec.