Zobacz temat
RC Płock :: Wieści z kraju i zagranicy :: Inne
Kto jeszcze czyta ten temat? 1 gość(ci)
 Drukuj temat
naklejki na samochód
stawoj
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 02.10.2008 22:52
modelarz

Data rejestracji: 18.05.08

Witam. Mam pytanie , czy byli by chetni na takie naklejki na samochód na tył z naszym logo ?. Wiele klubów robi sobie takie naklejeczki i chyba nasi szybownicy tez mają Znam Pana który robi takie żeczy na ploterze tnącym i może nam to zrobić ale trzeba wybrać jakie. Ja mam takie propozycje:

womacomp.republika.pl/foto/forum/naklejki/samolot.jpg

womacomp.republika.pl/foto/forum/naklejki/samolot2.jpg

womacomp.republika.pl/foto/forum/naklejki/helikopter.jpg

Naklejki będą o wymiarach tak około 18 cm na 18 cm , starczy ?
Teraz tak , wybieramy jedno logo najbardziej charakterystyczne jesli chodzi o latanie czyli z samolocikiem czy heliki chca naklejkę z helikopterem a my z samolotem ?
Pod obrazkiem bedzie adres strony rcplock.pl.
Teraz jesli byli by chętni to ile jest ciemnych samochodów a ile jasnych , bo trzeba robić dwie wersje :jasne i ciemne naklejki.

Po ile by wyszły , tego nie wiem ale beda to raczej symboliczne opłaty.
Chciałbym aby wypowiedziało się jak najwięcej osób Smile
Uważam że będzie to fajna reklama naszej strony Smile ?
Edytowane przez stawoj dnia 02.10.2008 23:35

artplo
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 02.10.2008 23:14
Awatar

modelarz

Jestem za Smile

stawoj
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 02.10.2008 23:59
modelarz

artplo napisał/a:
Jestem za Smile

OK fajnie Artur ale precyzyjniej ? :0

SlavikS
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 03.10.2008 07:27
Awatar

Administrator

Data rejestracji: 20.05.08

Pomysł mi się podoba Smile
Wielkość moim zdaniem wystarczająca.
Ja jestem za propozycją nr 2, ale heliki pewnie będą chciały obrazek nr 3 Smile
Moim zdaniem mogą być 2 wersje (samolot i heli).
Teraz kolor samochodu - zobaczę jak umyję Smile
Tak poważnie to Wojtek wiesz jaki mam kolor samochodu. Ni to totalnie jasne ni to ciemne bordo, ale wydaje mi się , że czarna naklejka będzie lepiej pasować.
Tyle z mojej strony.
P.S.
1) Czy ten człowiek mógłby robić inne rzeczy na tym ploterze z cienkiej folii samoprzylepnej (żeby to tonę nie ważyło)? Chodzi o napisy czy rysunki np. na kadłub, skrzydło ... Co trzeba by było dostarczyć, jaki koszt.

2) Może warto by zrobić sobie mniejsze wersje naklejki na modele - coś takiego jak ja mam na lotkach (napis z adresem strony + wybrane logo)
Sławek
------------------------
DX6i - 2.4GHz
EXTRA 330S, Moth Minor 1:8, P-51D (Micro), Moth Minor 1:5, Klemm KL-35D
Combat ESA: MIG-3, KI-61, Fokker DVII, Ki-94, P-51
Na warsztacie: Moth Minor 1:4

misiek
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 03.10.2008 08:25
Awatar

modelarz

Czesc
Mi tez sie pomysł podoba i nawet mam kilka propozycji co to naklejek z helikiem Smile

1.
www.rcplock.pl/naklejki/1.jpg

2.
www.rcplock.pl/naklejki/2.jpg

3.
www.rcplock.pl/naklejki/3.jpg

4.
www.rcplock.pl/naklejki/4.jpg

Pozdrawiam
-----------------------------------------
Pozdrawiam
Misiek

Jest:
Katana 3D
Turnigy 9X v2 2,4GHz
Nismo Coppermix Silvia TT-01D
------------------------------------------
TEAM RC PŁOCK
www.teamrcplock.pl

www.teamrcplock.pl
private9
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 03.10.2008 08:33
Awatar

modelarz

Witam, rowniez dopisuje się do tematu. Mam tylko pytanie czy to będą same obrazki czy pod tym jakiś napis, bo ja bym proponował aby wybrać, z obrazków to co podał Wojtek np. 2 dla samolociarzy i pod spodem napis RC PŁOCK, a dla nas helimaniaków 3 obrazke i pod nim napis RC PŁOCK
My heli blog: http://rcheliplock.blogspot.com//

stawoj
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 03.10.2008 09:08
modelarz

Arkadiusz Flejszer napisał/a:
Witam, rowniez dopisuje się do tematu. Mam tylko pytanie czy to będą same obrazki czy pod tym jakiś napis,

jak wczesniej napisałem pod obrazkiem może byc napis rcplock.pl na szerokośc całego obrazku albo jak chcecie RC PŁOCK

szybownik
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 03.10.2008 20:42
Awatar

modelarz

jestem chętny obrazek z samolocikiem + napis rc płock poproszę - golfik bordowy czyli raczej ciemny , trza pomyśleć o opcji tylnej szyby bo ja klapę mam zajętą szybowczykiem Smile

AQUARIUS
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 07.10.2008 23:44
Awatar

Moderator

Data rejestracji: 07.10.08

Witam, dopiero co się zalogowałem. Marcin z tej strony - nie wiem czy kojarzycie (latające skrzydełka i zielona skoda felicja)). Co do nalepek, to nie chce się szczególnie chwalić, ale to mój chleb powszedni - ostatnio oklejem samochody kolegom aeroklubowiczom nie)Mam opracowanych kilka wzorków szybowców i wilgę, nalepki z folii winylowej, ploterowanej klejonej z transferu. Jak mi sie uda to wrzucę dostępne wzory. Apropos wzorów to mapę bitową tzreba przetrasować i zredukowac ilość węzłów - taka tam dłubaniana. Plotery tnące przymują pliki wektorowe np. w corelu, Chodzi o to , że jak się zaniesie mapę bitową i zamówi nalepkę to kasują zaraz za jej przygotowanie - generalnie agencje nie lubia się grzebac w duperelach Najlepiej zanieść przygotowany wzór - jest szybciej i taniej. Mógłbym się tym zająć jeśli chcecie. Oczywiście nie za calkiem friko nie). Nalepki w aeroklubie rozprowadzam za 15 zeta z przyklejeniem. Wielkośc tak około 17 cm.

A gdyby ktoś chciał przejrzeć jakie mam dostępne wzory to służę pdf-em. Niestety nie wiem jak go tu wrzucić, zainteresowanym mogę przeslac na maila. Acha i co do tych nalepek to ważna rzecz - żeby najmniejsze elementy nie miały mniej niż 3 mm - poprostu się odkleją przy pierwszym myciu auta, no i nie wszytkie plotery (zwłaszcza te z głowica nieaktywną) mogą sobie z takimi szczegółami nie poradzić. W związku z tym np. ten rysuneczek z chłopcem sterującym śmigłowcem miałby sens, gdyby nalepka miała z metr wysokości... Lepsze są takie symboliczne, proste w formie jak te pozostałe. Ale się rospisałem!

stawoj
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 08.10.2008 11:05
modelarz

Dobrze wiedzieć Marcin, że takie coś robisz, zobaczymy najpierw co ten gosciu mi przygotuje i za ile.
Wklejam propozycję Marcina :

womacomp.republika.pl/foto/forum/naklejki/n1.jpg
womacomp.republika.pl/foto/forum/naklejki/n2.jpg
Edytowane przez stawoj dnia 08.10.2008 11:06

Grabos
#11 Drukuj posta
Dodany dnia 08.10.2008 11:52
Awatar

modelarz

Data rejestracji: 19.05.08

Ja rówznież jestem zaSmile co prawda nie mam samochodu ale doradzic mogeGrin z propozycji Marcina wybrał bym 7 (po lewej na dole)
Bez taśmy i tak nie poleci...

private9
#12 Drukuj posta
Dodany dnia 08.10.2008 13:33
Awatar

modelarz

Marcin, ile bedzie u Ciebie kosztowało, naklejka ta na białym tle druga. Ja bym poprosił 10 szt.

stawoj
#13 Drukuj posta
Dodany dnia 14.10.2008 21:29
modelarz

womacomp.republika.pl/foto/forum/naklejki/samolot2.jpg

womacomp.republika.pl/foto/forum/naklejki/helikopter.jpg

Odpisał mi już znajomy w sprawie naklejek (takimi jak wyże)j z napisem pod spodem rcplock.pl Musze odpisać ilu by było chętnych.

Cześć Wojtku
Przepraszam, że tak późno się odzywam lecz prawie cały poprzedni tydzień byłem poza Płockiem.

Jeżeli nie jest za późno, to obejrzyj projekty naklejek.
Proponuję wykonać naklejki z folii metalic, kontur samolotu lub helikoptera z tekstem naniesiony będzie bezpośrednio na lakierze samochodu (bez tła z innej folii). Będzie to jednak wymagało wyklejenia naklejek przeze mnie.

Wymiary - szer. 18 cm., wys. 11,5 cm (chyba że chcesz inny wymiar, lecz nie mniejszy).
Koszt jednej naklejki z oklejeniem (w Płocku) - 15 zł.
W załączeniu - projekty (krawędzie konturów będą proste)

Pozdrawiam - Sławek.
Edytowane przez stawoj dnia 14.10.2008 21:33

SlavikS
#14 Drukuj posta
Dodany dnia 14.10.2008 21:56
Awatar

Administrator

Powiem szczerze, że projekty Marcina bardziej mi leżą. Miały być jeszcze wzory Marcina z samolotami - co się z tym dzieje? Cena ta sama to proponuję dać zarobić koledze z forum Smile
Sławek
------------------------
DX6i - 2.4GHz

stawoj
#15 Drukuj posta
Dodany dnia 14.10.2008 22:24
modelarz

mi osobiście też się bardziej podobają ale Marcin zagląda na forum i nic juz nie pisze. Napisałem do niego na PW , zobaczymy

AQUARIUS
#16 Drukuj posta
Dodany dnia 15.10.2008 23:11
Awatar

Moderator

Data rejestracji: 07.10.08

Juz odpisuję. Tu nie chodzi o zarabianie, naprawdę musiałbym tych nalepek zrobic duuużo żeby na tnich zarobić. Chodzi o to, zeby przyjąć jakiś styl. Nalepka mogłaby być jednocześnie logo naszej grupy. Możnaby zrobić inną dla śmigłowcowców i inną dla samolociarzy, ale tak, żeby były na nich elementy wspólne (np. jakis napis z obwódka, czy coś w tym stylu). Jak przyjmiemy jakieś logo to mozna będzie pomyśleć np. o koszulkach - fajnie by było się wyrózniać np. na jakimś pikniku lotniczym. Co do nalepke z samolotami, to wysyłam do Tomka PDF-a z nalepkami, które wciskam kolegom z Aeroklubu, nie wiem czy będa adekwatne do modelarstwa, ale każdą można zmodyfikować-dodać napis, itp. Tego pdfa mozna rozesłać dalej. Co do samego ploterowania, to dobrze, żeby było ich jak najwięcej na raz - wyjdzie szybciej i taniej W niedzielę jestem na lotnisku do 16 na dyrzuże, wezme te nalepki, które mam, to jakby ktos chciał, to może podjechać i zobaczyć.

SlavikS
#17 Drukuj posta
Dodany dnia 16.10.2008 07:29
Awatar

Administrator

Panowie,
Proponuję żeby Marcin pociągnął temat. Idea i pomysły mi się podobają.
Wojtek, wrzuć wzory na forum i robimy głosowanie. Wybierzemy sobie logo i do przodu Smile
Sławek
------------------------
DX6i - 2.4GHz

private9
#18 Drukuj posta
Dodany dnia 16.10.2008 08:17
Awatar

modelarz

:confused:W takim razie głosujemy, ja jako zabójca helików proponuję, taką jaką dołączyłem, co do samolociarzy to już wybierzcie z tym żeby napis był taki sam.

www.rcplock.pl/images/k.gif
Edytowane przez misiek dnia 16.10.2008 08:34

misiek
#19 Drukuj posta
Dodany dnia 16.10.2008 08:37
Awatar

modelarz

Arku mi tez sie podoba tez wybieram ta Smile
Edytowane przez misiek dnia 17.10.2008 11:04
-----------------------------------------
Pozdrawiam
Misiek

Jest:
Katana 3D
Turnigy 9X v2 2,4GHz
Nismo Coppermix Silvia TT-01D
TEAM RC PŁOCK
www.teamrcplock.pl

www.teamrcplock.pl
stawoj
#20 Drukuj posta
Dodany dnia 22.10.2008 15:34
modelarz

Propozycje Marcina dla samolociarzy.

womacomp.republika.pl/foto/forum/samolot.jpg

Ja był bym za trzecim czyli pierwszym od lewej w drugim rzędzie, bo niech to wyglada na pilota modeli a nie na pilota prawdziwego samolotu. Jest też bardzo zbizona do logo co wybrali heliki. Ale liczy się większośc w głosowaniu Smile . Panowie wybierać !!
Edytowane przez stawoj dnia 22.10.2008 15:29

Przeskocz do forum: