D逝go si� nad tym zastanawia貫m i doszed貫m do wniosku, 瞠 czas najwy窺zy na budow� nowej, nowoczesnej strony internetowej. Stary serwis przesta豚y by� aktualizowany i pe軟i豚y rol� archiwum, a my mogliby鄉y wdro篡� rozwi您ania na miar� dzisiejszych standard闚.
Co mam na my郵i przez nowe rozwi您ania? Przede wszystkim pe軟� responsywno嗆 (wygodne przegl康anie na telefonach), znacznie wi瘯sz� szybko嗆 dzia豉nia oraz nowoczesny system zarz康zania tre軼i� (CMS). Chcia豚ym te� zintegrowa� stron� z nowymi narz璠ziami komunikacji i analityki, co otworzy nam drzwi do mo磧iwo軼i, kt鏎ych obecnie po prostu nie mamy.
Kolejne kroki:
Musimy wybra� zesp馧 administrator闚, kt鏎zy b璠� czuwa� nad bie膨cym dzia豉niem serwisu.
Konieczna b璠zie rozmowa z Arturem o technicznych mo磧iwo軼iach realizacji tego pomys逝 i kwestiach serwerowych.
Czy wed逝g Was jest w og鏊e zapotrzebowanie na tak� zmian�? Co o tym s康zicie?
W budowie pomo瞠 nam AI wi璚 mamy mo磧iwo嗆 wdro瞠nia w豉snych potrzeb.
To jest moja lu幡a propozycja. Poruszam ten temat, poniewa� obecnie AI daje naprawd� sporo mo磧iwo軼i i z czystej ciekawo軼i chcia貫m je przetestowa�. Zdaj� sobie spraw�, 瞠 strona nie jest intensywnie u篡tkowana i nie twierdz�, 瞠 sam zaczn� z niej korzysta� znacznie cz窷ciej. Trzeba jednak przyzna�, 瞠 jest ona ju� bardzo przestarza豉 technologicznie, a o wygodzie przegl康ania na telefonie nie wspominaj帷.
Ze wzgl璠闚 technologicznych nie ma te� mo磧iwo軼i przeniesienia istniej帷ych tre軼i. Pomy郵a貫m jednak, 瞠 nowy, nowoczesny wygl康 m鏬豚y nieco zach璚i� innych do jej przegl康ania. By� mo瞠 oka瞠 si� r闚nie�, 瞠 AI nie poradzi sobie z tym zadaniem.
Chcia豚ym te� zaznaczy�, 瞠 nie by豚ym w stanie samodzielnie administrowa� stron� w d逝窺zej perspektywie, ewentualnie m鏬豚ym pom鏂 na pocz徠ku.
Je郵i w og鏊e b璠zie wola oraz mo磧iwo軼i techniczne, ch皻nie zadam wi璚ej pyta�.
Edytowane przez stawoj dnia 10.01.2026 16:20
Ze wzgl璠闚 technologicznych nie ma te� mo磧iwo軼i przeniesienia istniej帷ych tre軼i
Troch� szkoda by by這 to straci� i jako� zagmatwanie wygl康a ta nowa strona.
Edytowane przez robloz dnia 10.01.2026 20:21
Makiety -PT 19, Piper J3 CUB
Budowa- PZL P11c
Ja mam takie ambiwalentne odczucia
Wg mnie najwi瘯szym mankamentem tej strony jest brak SSL'a, co chyba by這by do ogarni璚ia we wsp馧pracy z Arturem. Ja korzystam z Internetu raczej na du篡ch ekranach i na forach pisz� z klawiatury, wi璚 mnie osobi軼ie problem strony na kom鏎ce nie boli. Od bidy da si� zobaczy� co si� dzieje. Do CMS'a si� przyzwyczai貫m. Informacje, kt鏎ych potrzebujemy chyba na stronie s�. Wszyscy si� do uk豉du strony i jej obs逝gi przyzwyczaili. Fakt, 瞠 to staro�, ale dzia豉, a stara zasada serwisowa m闚i - "dzia豉 - nie ruszaj" Niestety AI za nas wszystkiego nie zrobi - te� mam troch� do鈍iadczenia z t� technologi�. Owszem, pomaga, ale wszystkich problem闚 nie rozwi捫e i sama tej strony prowadzi� nie b璠zie. Ja w tych prze豉dowanych, mrugaj帷ych wszystkim co si� da, nowoczesnych stronach, na kt鏎ych nie mo積a nic znale潭, si� gubi� (mo瞠 to ju� PESEL robi swoje). Nie mam zbyt du穎 czasu 瞠by si� stron� zajmowa�, wi璚 je瞠li kto� chce to przej望, postawi� na nowych platformach i potem to prowadzi�, to ch皻nie przeka輳 pa貫czk�
Tak wi璚 koledzy, kole瘸nki - kto ch皻ny?
S豉wek
------------------------
DX6i - 2.4GHz
EXTRA 330S, Moth Minor 1:8, P-51D (Micro), Moth Minor 1:5, Klemm KL-35D
Combat ESA: MIG-3, KI-61, Fokker DVII, Ki-94, P-51
Na warsztacie: Moth Minor 1:4