Koszulki dla naszej grupy
|
stawoj |
Dodany dnia 07.05.2009 22:05
|
modelarz

Data rejestracji: 18.05.08
|
Andy napisał/a:
Myslę, że Sławek ma w zupełności rację, zarówno co do koloru (Panowie wlejcie trochę koloru choć na te koszulki - modele mamy kolorowe, a koszulki mają btyć szare?), jak również co do umieszczenia głównego dużego logo na plecach i dodatkowego małego na przedniej stronie koszulki z lewej strony.
Jestem całkowicie za propozycją Sławka.
Andy, skoro wybierasz nam koszulkę to rozumiem, że razem z nami bawisz się na naszych pokazach, taką mam przynajmniej nadzieje |
|
|
|
SlavikS |
Dodany dnia 07.05.2009 22:06
|

Administrator

Data rejestracji: 20.05.08
|
Właśnie przyciągnąłem przed ekran żonkę i pokazałem jej projekty koszulek, a że jest większą estetką ode mnie to napiszę jej zdanie - może weźmiecie je pod uwagę. Już i tak zdania są podzielone grafit+żółty kontra niebieski+biały ewentualnie biały+granat.
1) biała + granat - ładne, ale niepraktyczne - grzebiecie przy samolotach to się szybko umorusacie 
2) niebieska + biały - OK, praktyczne, wyraźne, latamy po niebieskim niebie no i można założyć do dżinsów (jakby innych nie można było - dla mnie to żadna różnica co zakładam do dżinsów, ale chyba nie dla wszystkich) 
3) grafitowa + żółta - Jest po prostu brzydka, napis jest kiepsko widoczny 
4) czarna + srebro - faktycznie Frydrysiak - odpada !!!
5) czerwona + biały - kojarzy się z ratownictwem medycznym 
No i jeszcze jedno mi powiedziała i pilnuje żebym to napisał - pierwsze skojarzenie jakie jej się nasunęło patrząc na logo z koszulki to niemiecka "gapa" (wiadomo z jakiego okresu) - cholera może coś w tym jest.
Reasumując - ja zdecydowanie oddaję głos na wersję z niebieską koszulką, logiem na plecach + coś z przodu (logo AZM albo napis rcplock czy co tam Marcin wymyśli).
Panowie - ma nas być widać !!! Ten kolor z tłumu wyróżnia się zdecydowanie bardziej niż grafit. Zastanówcie się, przemyślcie.
Myślę, że Marcin niebawem przedstawi ostateczny projekt i wtedy proponuję przeprowadzić demokratyczne ostateczne głosowanie.
P.S. Oszczędźcie moją żonę w następnych postach - to tylko jeszcze jeden głos w dyskusji.
Sławek
------------------------
DX6i - 2.4GHz
EXTRA 330S, Moth Minor 1:8, P-51D (Micro), Moth Minor 1:5, Klemm KL-35D
Combat ESA: MIG-3, KI-61, Fokker DVII, Ki-94, P-51
Na warsztacie: Moth Minor 1:4 |
|
|
|
stawoj |
Dodany dnia 07.05.2009 22:17
|
modelarz

|
I to mi sie podoba, walka do samego końca , wyciągacie najgrubsze działa Panowie !.
To ja też. W Płocku jest wszytko biało - niebieskie, petrochemia jest biało - niebieska, piłka nożna i chyba cała wisła (klub ) jest biało -niebieska, nawet jakiś sklep nazywa się biało - niebieski, AZM jest biało - niebieski. policja jest biało - niebieska, i my też ?
Grafit , Panowie , grafit z białym napisem
Edytowane przez stawoj dnia 07.05.2009 22:39 |
|
|
|
artplo |
Dodany dnia 07.05.2009 22:25
|

modelarz

|
Może lepiej zrobić ankietę ,będzie wiadomo co komu pasuje
Aurora 9
Tarot 650/Naza V2 |
|
|
|
SlavikS |
Dodany dnia 07.05.2009 22:37
|

Administrator

|
stawoj napisał/a:
I to mi sie podoba, walka do samego końca  , wyciągacie najgrubsze działa Panowie !.
To ja też. W Płocku jest wszytko biało - niebieskie, petrochemia jest biało - niebieska, piłka nożna i chyba cała wisła (klub ) jest biało -niebieska, nawet jakiś sklep nazywa się biało - niebieski, AZM jest biało - niebieski. policja jest biało - niebieska, i my też ?
Grafit , Panowie , grafit ... z białym napisem
Coś w tym jest
Wojtek, ale takiej wersji nie było do głosowania !!!!!
Jak nie niebieski to inny kolor, ale wyrazisty - nie grafit !!!!! 
Marcin zrób coś
Sławek
------------------------
DX6i - 2.4GHz
|
|
|
adi593 |
Dodany dnia 07.05.2009 22:46
|

modelarz

Data rejestracji: 28.01.09
|
Ja uważam że niebieska koszulka - bedzie nas super widać w tłumie (a ludzi będzie napewno duuużo) i jak nas ktoś dojrzy z dużym logiem na plecach (jak mówił Sławek ) to napewno bedzie dużo zainteresowanych. A co do napisu to najlepiej biały bo fajnie kontrastuje z niebieskim i jest widoczny. Ja jestem zdecydowanie za niebiesko-białym
I koniecznie większe nasze logo na plecach a z przodu jakieś mniejsze z napiszem rcplock bo to tylko chodzi o nas i reprezentujemy i rozgłaszamy i pokazujemy się że wogóle istniejemy, żeby ludzie zobaczyli że w płocku jest modelarstwo. Bo przecież cały ten piknik będzie rozgłaszany w mieście więc ludzie napewno będą wiedzieć o tym. Ale to jest tylko moje zdanie
Pozdrawiam,
Adrian
http://picasaweb....ian.adi593 |
|
|
|
private9 |
Dodany dnia 07.05.2009 23:04
|

modelarz

|
Raczej nie dojdziemy do porozumienia z kolorami, więc lepiej będzie jak ustalimy nadruk i miejsce lub miejsca jego położenia. Powiem szczerze jesli Marcin dla mnie zrobi szarą - grafitową z żóltym napisem to biorę, innych nie. I tak jestem odmieńcem w gronie samolociarzy.
My heli blog: http://rcheliplock.blogspot.com// |
|
|
|
AQUARIUS |
Dodany dnia 07.05.2009 23:06
|

Moderator

Data rejestracji: 07.10.08
|
Ja powiem tak, może zóbmy różowe albo tęczowe, wtedy napewno będziemy się wyróżniać z tłumu. Obstawiam mimo wszytsko grafit, uważam, że w zestawieniu żółtym będzie stanowił niebanlane zetawienie. To sę kolory czysto teczniczne - a my przecież nie zajmujemy się szydełkowaniem. Poza tym grafit - odmiana węgla, węgiel - na nim i jego związkach zbudowany jest nasz świat. Grafit będzie więc jako tło symbolizował wszechświat. Żółty to kolor słońca i energii. Znak w kolorze żółtym, będzie oznaczał pnkt 0, początek, kumulację energii w pustej (grafitowej) przestrzeni. W szaro grafitowych koszulkach będziemy jak rycerze Jedi, szerzący dobro i szlachetne ideały w pogrążonym w ciemnościach świecie. A wiecie co mieli rycerze Jedi... Rycerze Jedi mieli świetlne miecze - laserowe cuda technologi czasów w których się znaleźli. Taki miecz może symbolizować wysuwaną antenę nadajnika, władzę, doskonalenie kunsztu i najwyższe umiejętności (pilotażu rzecz jasna!)
No a niebieski i biały to.. poprostu niebieski i biały.
     Zresztą Sławek, żebyś ty się kobiety pytał w czym masz chodzić po lotnisku - wstyd!
A co do niemieckiej gapy -no cóż wszytko się wszystkim z czymś kojarzy. Wpiszcie sobie w google gammadion i zobaczycie jak mozna zniszczyć wizerunek starożytnego symbolu znanego ludzkości od tysięcy lat i oznaczającego tylko pozytywne wartosći: energię, płodność, powodzenie. Przypomina Wam to coś? No właśnie...
Sławek dla Twojej żony za wkład w dyskusję chyba przygotuję jakiś specjalny projekt!
Edytowane przez AQUARIUS dnia 07.05.2009 23:08 |
|
|
|
adi593 |
Dodany dnia 07.05.2009 23:14
|

modelarz

Data rejestracji: 28.01.09
|
Ale czy ten kolor naszych bluzek jest aż tak bardzo istotny? Ważne żeby były jednakowe i to jest najważniejsze. A reszta to już tylko detale.
Pozdrawiam,
Adrian
http://picasaweb....ian.adi593 |
|
|
|
stawoj |
Dodany dnia 07.05.2009 23:25
|
modelarz

|
No właśnie cały czas dyskutujemy, aby były jednakowe |
|
|
|
pasik |
Dodany dnia 07.05.2009 23:48
|

Administrator

Data rejestracji: 19.08.08
|
a ja chce byc Jedi wiec grafit z zoltym i koniec !!! 
a wracajac do tematu to te kolory z pozostalych sa chyba w sumie najbardziej uniwersalne wiec napewno nie bede mial problemu z zalozeniem takiej koszulki wszedzie, promujac dalej rcplock, a nie tylko na piknik, no i sumujac dluga liste za i przeciw wszystkich z nich tez wychodza najlepiej u mnie
co do wyrozniania sie to pojedyncza osoba w niebieskiej czy innej koszulce i tak sie nie wyrozni - no moze w czerwonej ale tez by sie przydaly jakies lampiony na glowie to juz gwarantowane - juz nie mowie o tym niebieskim bo jeszcze jw. pol Plocka moze przyjsc w jakichs akcentach bialo niebieskich i bedzie zonk, a w grupie z jednokolorowymi koszulkami i tak bedziemy widoczni + logo, a to najwazniejsze ... tyle w tym temacie
Pozdrawiam
Artur
DX6i - 2,4GHz # AR6200/AR6100e/Orange
Acro: Extra300 (OSMAX-91FX), Leo F3A (OsMax-120AX), Shogo EPP
ESA: MIG-3, FW190A, Su26 EPP vel Combat |
|
|
|
AQUARIUS |
Dodany dnia 08.05.2009 00:17
|

Moderator

|
Sławek specjalnie dla Twojej żonki, tak jak obiecałem   , zeby jej się z niemcami nie kojarzyło!

Edytowane przez stawoj dnia 08.05.2009 00:27 |
|
|
|
SlavikS |
Dodany dnia 08.05.2009 07:23
|

Administrator

|
Dobra - poddaję się - argumenty Marcina są nie do przebicia 
Wchodzę w ten grafit + żółty.
Ale dla żony ma być biała - ona się nie "morusa" przy samolotach 
Projekt zajeb..... - WIELKIE dzięki.
P.S. A tego, że pytam żonę o zdanie się nie wstydzę - ja tam nie lubię latać po sklepach z ciuchami i to ona w większości mi rzeczy kupuje
Sławek
------------------------
DX6i - 2.4GHz
|
|
|
AQUARIUS |
Dodany dnia 08.05.2009 07:44
|

Moderator

|
Z tym kupowaniem ciuchów, to... mam podobnie - kupuję sam, ale wybiera żona. A czemu mi się ten jpg z różową koszulką w całości nie pokazuje? |
|
|
|
AQUARIUS |
Dodany dnia 08.05.2009 08:04
|

Moderator

|
No dobra powoli kolory nam sie wyklarowały. Natomiast co wy Panowie za głupoty opowiadacie z tym logiem na plecach?! Pierwszy raz sie z taka argumentacją spotykam. Przeanalizujmy sytuacje różne. Np. zdjęcie - czy do fotki dajmy na to grupowej będziemy się ustawiać plecami do aparatu, czy zakładać koszulki tył na przód? Jak będziemy z kimś rozmawiać, albo dajmy na to ktoś pójdzie na scenę żeby parę słów do ludu rzec- to będzie stał do niego tyłem, a może będzie się obracal w kółko? Ma sie rozumieć, że jak ktoś będzie pilotował model w czasie pokazu to będzie do publiczności stał tyłem, ale przepraszam bardzo - ilu z nas czyje sie na siłach na taki pokaz? A jak sobie np. bluzę założę, albo " żółte bolerko z podwyższonym stanem" rozpinane na brzuchu ( a brzuch mam coraz większy) to co będzie widać - tylko duży grafitowy brzuch...No chyba że bolerko bedzie miało zapięcie na plecach Myślę, że moje argumenty są logiczne. |
|
|
|
Andy |
Dodany dnia 08.05.2009 08:39
|

modelarz

Data rejestracji: 07.12.08
|
Oj widzę,że kolorysyczna dyskusja mocno rozkręciła się na dobre.
Andy, skoro wybierasz nam koszulkę to rozumiem, że razem z nami bawisz się na naszych pokazach, taką mam przynajmniej nadzieje
Wojtek, ja wcale nie wybieram Wam koszulki, tylko przedstawiłem swoje zdanie w tej kwestii - chyba o to chodziło, aby przeprowadzić dyskusję w temacie. Faktycznie planuję przyjazd w czerwcu na Wasza imprezę i mam nadzieję, że wreszcie zobaczycie kto reprezentuje RC Płock - Oddział Radom.
A wracając do kwestii kolorów, to patrząc z bardzo dalekiej perspektywy nie wiem, czy nie warto zastosować wariantu zgodnego z powiedzeniem "wilk syty i owca cała" (kto wilk, a kto owca?). Uznając stanowisko niebieskiego obozu żony Sławka (który wspiera również moja żona - oczywiście decyduje strona praktyczna wyboru, wyrazistość i dostrzegalność), moje i jeszcze kilku osób, w opozycji do "graficiarzy", nie wiem, czy nie można byłoby zrobić dwóch wzorów kolorystycznych. Wtedy każdy będzie zadowolony i będzie miał taki kolor jaki chciał.
Odnośnie dużego loga na przodzie koszulki - myslę, że nie jest to dobry pomysł. Prosze o zwrócenie uwagi co wyróżnia i identyfikuje na koszulce każdego zawodnika sportowego na boisku? Oczywiście jego numer na koszulce. Proszę sobie przypomnieć, jakiej wielkości jest ten numer z tyłu koszulki, a jakiej z przodu i w którym miejscu. Myślę, że problem wielkości i usytuowania znaków identyfikujących na koszulkach juz dawno został dokładnie przetestowany i dopracowany przez stylistów i projektantów z branży tzw. odzieży sportowej.
Andy  
- Beechcraft-Bonanza 15E ARF
- Katana MD - Precision Aerobatics
- F4U-1D Corsair 50 ARF
- EXTRA 300 MM
- Pitts Python - Haikong Model
- w ciągłej budowie SZD 39 Cobra 17 |
|
|
|
AQUARIUS |
Dodany dnia 08.05.2009 09:12
|

Moderator

|
Lotnisko - nie boisko. Ale jak sam zauważyłeś na plecach jest NUMER - a ten ma służyć identyfikacji zawodnika i nie jest to zasługa stylistów ale przepisów, które to precyzyjnie regulują - robiłem koszulki dla drużyn sportowych więc juz z tym problemem się styknąłem. Wieczorkim moge podeśłac przykład. To taka analogia jakbyśmy sobie na plecach popisali imiona albo pseudo. Natomiast gdzie zawodnicy mają znak klubu? Popatrz troche na fotki w googlach. Kolor koszulek będzie jeden. |
|
|
|
alimko |
Dodany dnia 08.05.2009 09:22
|

modelarz

Data rejestracji: 04.09.08
|
z tym logiem to Marcin masz racje żeby je dać z przodu koszulki.
Na plecach proponuje adres strony i login z forum.
Pozdrawiam Kamil
Apka - DX6i
Model - Twinstar II - modernizacja 
--------------------------------------------------- |
|
|
|
Andy |
Dodany dnia 08.05.2009 09:48
|

modelarz

Data rejestracji: 07.12.08
|
OK.
Nie ma sprawy. Nie zabieram już głosu w temacie. Dostosuję się do większości.
Andy  
- Beechcraft-Bonanza 15E ARF
- Katana MD - Precision Aerobatics
- F4U-1D Corsair 50 ARF
- EXTRA 300 MM
- Pitts Python - Haikong Model
- w ciągłej budowie SZD 39 Cobra 17 |
|
|
|
stawoj |
Dodany dnia 08.05.2009 11:22
|
modelarz

|
rzadko będę w samej koszulce, jak logo będzie z tyłu to raczej w większości nie będzie widoczne |
|
|