Jak chcesz to zrobi� prosto i porz康nie to postaraj si� o desk� monta穎w� ( mo瞠 by� z p造ty gipsowej) i na niej sk豉daj w/g planu.
Edytowane przez robloz dnia 27.04.2016 14:26
Makiety -PT 19, Piper J3 CUB
Budowa- PZL P11c
Silnik ju� wybrany : Turnigy SK - 2826,
i mam pytanie - z czego zrobi� zawiasy na V-tailu, 瞠by podczas prasowania foli nic nie skurczy這. Ster zrobiony jest jako p造tkowy z balsy i planowa貫m zrobi� zawiasy z ta鄉y, ale nie jestem pewien czy ta鄉a podczas prasowania folii si� nie skurczy. Poniewa� folii zosta這 mi po Wicherku na "styk" prosi� bym was o opini�.
Edytowane przez lesiu7 dnia 19.05.2016 08:47
Albo oklej statecznik w ca這軼i , wykorzystuj帷 pokrycie jako zawias. Zawias robi貫m te� z przezroczystej ta鄉y klejacej naklejonej po obu stronach, lotka mia豉 p馧 metra i dzia豉這 bez problemu.
Mo瞠sz pokaza� statecznik.
Edytowane przez robloz dnia 19.05.2016 15:31
Makiety -PT 19, Piper J3 CUB
Budowa- PZL P11c
A ja kiedy� do niewielkiego szybowca pope軟i貫m takie zawiasy z foli do oklejania, od razu podczas oklejania. Ster musi mie� zeszlifowan� na ostro od g鏎y kraw璠�, dok豉dasz go do statecznika, odsuwasz na ok.1,5 mm i na ca這嗆 (statecznik i ster)prasujesz foli�. Potem odwracasz i prasujesz znowu foli� na ca這軼i, ale tym razem ze sterem dogi皻ym i po這穎nym na p豉sko do steru. W ten spos鏏 otrzymujesz praktycznie nierozerwalny zawias - przy tej wielko軼i modelu wystarczy. Foli jakie� skrawki zawsze mam - jakby nagle zbrak這 daj zna�.
Z ta鄉y samoprzylepnej te� b璠zie ok.
"Gdybym mia� wybra�, wola豚ym ptaki ni� samoloty "
C. Lindberg
Ta przezroczysta folia wygl康a super S豉wek
------------------------
DX6i - 2.4GHz
EXTRA 330S, Moth Minor 1:8, P-51D (Micro), Moth Minor 1:5, Klemm KL-35D
Combat ESA: MIG-3, KI-61, Fokker DVII, Ki-94, P-51
Na warsztacie: Moth Minor 1:4
No i dzi� rano moje male雟two polecia這 oj pomimo, 瞠 mam ju� wylatane kilka 豉dnych godzinek to samolocik jest bardzo smuk造 (jak na motoszybowiec przysta這) i szybko mo積a si� pogubi�. Jest to dobry wst瘼 do zabawy tym typem samolot闚. Motoszybowiec przetrwa�, do lotu z pakietem 1300 wa篡 569 gr. pakiet 1600 te� wchodzi ale zachodzi za odbiornik i ba貫m si� zak堯ce�. Pierwsze wra瞠nia pozytywne i z niecierpliwo軼i� czekam na nast瘼ne lotne dni oraz mam nadziej�, 瞠 wzrok mi si� na staro嗆 wyostrzy.
YouTube Video
Edytowane przez lesiu7 dnia 04.06.2016 20:56