SlavikS napisa³/a:
Wznios dla Wicherka najlepszy 3,5 stopnia. Za ma³y wznios - model bêdzie niestateczny, za du¿y wznios - model bêdzie niechêtnie reagowa³ na ster kierunku...
Chcia³em wam bardzo podziêkowaæ za rady i naprowadzenie na w³a¶ciwy tor... Wicherek z tym wzniosem skrêca jak na lotkach jestem bardzo zadowolony.
Temat jest za³o¿ony o modelu tartacznym to kontynuujê dalej - ma kto¶ plany dolnop³ata z sta³ym podwoziem od 1m do 1,4m rozpiêto¶ci pod silnik elektryczny. typu lataj±ca trumna np. Spacewalker ???
Dawid spacewalker to bardzo prosta konstrukcja postaw poprzeczkê nieco wy¿ej Pozdrawiam
Taranis
Caarson
w budowie RYAN Specjal
Cirrus Sr20
A ja Ci proponujê Klemm L25d. To jest fajny modelik z okresu i w typie mojego Motha.
S± niez³e plany firmy Krick w skali 1:7 wiêc mo¿na spokojnie elektryka robiæ, ewentualnie powiêkszyæ i ju¿ jak±¶ makietkê spalinow± 1:5 pod zawody F4H-P wystrugaæ. Te konstrukcje lataj± bardzo dobrze. Texana na pocz±tek raczej odradzam.
http://www.outerz...sp?ID=3159S³awek
------------------------
DX6i - 2.4GHz
EXTRA 330S, Moth Minor 1:8, P-51D (Micro), Moth Minor 1:5, Klemm KL-35D
Combat ESA: MIG-3, KI-61, Fokker DVII, Ki-94, P-51
Na warsztacie: Moth Minor 1:4
Mia³em kiedy¶ z allegro plany samolotu Erla 5 - wygl±dem przypomina trochê klema tylko mask± ma brzydsz±. Mogê poszukaæ.
"Gdybym mia³ wybraæ, wola³bym ptaki ni¿ samoloty "
C. Lindberg
Dziêki za info - na razie muszê wyrobiæ podk³ady pod panele, bo le¿± i mnie wkurzaj±. Klemm Mi siê podoba i chyba na niego padnie. Patrz±c po filmikach na YT to lata bardziej spokojnie ni¿ Texan. Za to Texan lata ju¿ bardziej jak my¶liwiec ale podobno wiêksze sztuki powinny mieæ klapy... na jednego i drugiego przyjdzie czas
Edytowane przez lesiu7 dnia 30.01.2017 10:05