Spr鏏uje jeszcze zmniejszy� przekr鎩 bowden闚 bo s� d逝gie , z listewki 3x3 si� wygina造 - musia貫m doklei� dodatkowo od boku listewk� 3x2 i dopiero jest dobrze. Mo瞠 pojad� do P這cka po okr庵造 ko貫k (mo瞠 kilka gram zaoszcz璠z�)
Edytowane przez lesiu7 dnia 09.02.2016 11:33
Mam problem z foli� solarfilm lite taki, 瞠 niema jej u dystrybutora i nie wiadomo kiedy b璠zie i czy b璠zie, dost瘼na jest solarfilm polyester ale jest cie磬awa -chocia� niewiem czy mojemu wicherkowi to zaszkodzi ... Co my郵icie czeka� czy szuka� innej .W obecnej chwili warzy 760 g
疾by nie by這, 瞠 kto� Ciebie do czego� zmusza, tw鎩 model i twoja decyzja. T� foli� okleja貫m jaki� model i jest ok. Trzeba mie� troch� wprawy bo jest cienka, ale jak b璠ziesz mia� jaki� problem to poka瞠 jak to si� robi.
Makiety -PT 19, Piper J3 CUB
Budowa- PZL P11c
Oklejony, nie wszystkie miejsca s� oklejone idealnie - szczeg鏊nie problem mia貫m z p馧okr庵造mi zako鎍zeniami skrzyde�, mimo naci庵ania i tak s� troch� pomarszczone. Jak na pierwszy raz tragedii niema. Teraz czekam a� urosn� chwasty -szkoda by by這 straci� taki 豉dny 篡randol.
YouTube Video
Edytowane przez lesiu7 dnia 12.03.2016 08:32
Wysz這 super (tylko ja niestety nie trawi� w modelach transparentnych pokry� , mnie si� wydaje jaki� taki go造 ). Na zako鎍zeniach mo積a sobie pom鏂 opalark� (ale to p騜niej) lub nagrza� foli� 瞠lazkiem w powietrzu zanim si� doklei do konstrukcji. Przy drugim j� b璠zie lepiej .
Edytowane przez robloz dnia 12.03.2016 12:09
Budowa- PZL P11c
No teraz mam w planie jeszcze robi� toto 2 - 瞠by zobaczy� jak lata si� motoszybowcem i nauczy� si� oklejania papierem, a potem... mo瞠 jaki� tartaczny zestaw.
Zamiast Toto zr鏏 RWD-5.scazo. Te� z depronu i lata super , naprawd� polecam, no i polska konstrukcja. W galerii modelarzy mam z nim fotk�.
Budowa- PZL P11c
Na niego te� przyjdzie czas ale g鏎nop豉tami ju� troch� polata貫m - oczywi軼ie toto 2 to te� g鏎nop豉t ale chyba troch� inna specyfika lotu, teraz chcia豚ym spr鏏owa� czego� innego. No chyba, 瞠 kto� robi� jakiego� motoszybowiec z listewek (bez laminat闚 itp) I mo瞠 poleci� to si� zobaczy. Mam ju� wyci皻e elementy do ultrona 3d oraz wydrukowane plany toto 2 ...heh jak znale潭 czas na to wszystko co chce si� zrobi�...
...heh jak znale潭 czas na to wszystko co chce si� zrobi�...
Nie martw si�, wszyscy tak maj�. W豉郾ie ca造, problem to wybra� jeden model i go robi�. Ja nie ukrywam, 瞠 mam z tym ma造 problem i le篡 kilka niedoko鎍zonych modeli. Mo瞠 si� doczekaj�.
Na poczt� wys豉貫m Ci kilka plan闚 szybowc闚, mo瞠 co� podpasuje.
Budowa- PZL P11c
Model 郵iczny U mnie te� 2 akrobatki do doko鎍zenia do tego plany polarisa i madmana.... tylko problem 瞠by usi捷� i od zera co� z這篡� ;(
Edge 2.20 - w budowie
Xeno multiplex
Flamingo
Hydroboat
Pocieszyli軼ie mnie - od 鈍i徠 nie zajrza貫m do warsztatu. Czy dopiero na emeryturze b璠zie wi璚ej czasu?
S豉wek
------------------------
DX6i - 2.4GHz
EXTRA 330S, Moth Minor 1:8, P-51D (Micro), Moth Minor 1:5, Klemm KL-35D
Combat ESA: MIG-3, KI-61, Fokker DVII, Ki-94, P-51
Na warsztacie: Moth Minor 1:4