No właśnie, specjalnie kupiłem model i g.... z tego wyszło.
Nagrałem sporo materiału i trochę cięć i ciekawych sytuacji wlazło mi w kadr. W sumie to cięć było tyle, że trudno było czegoś nie zarejestrować - policzyłem - 104 cięcia w WWII i 74 cięcia + 33 słupki w WWI Zawody zrobiły się bardzo widowiskowe. Szkoda, że tak mało publiki przychodzi bo jest na co popatrzeć.
Wręczenie nagród w WWII się nie nagrało (tylko krótka migawka) - chyba Paweł myślał, że nagrywanie jest włączone jak dawałem mu aparat i nie włączył.
Dziś w CF zamówiłem Fokkera D VII Sławek
------------------------
DX6i - 2.4GHz
EXTRA 330S, Moth Minor 1:8, P-51D (Micro), Moth Minor 1:5, Klemm KL-35D
Combat ESA: MIG-3, KI-61, Fokker DVII, Ki-94, P-51
Na warsztacie: Moth Minor 1:4
Ano, sprawnie poszło w tym roku.
Sebastian, masz wakacje to trenuj i brykamy na zawody do Warszawy
Edytowane przez SlavikS dnia 01.07.2015 23:14
Sławek
------------------------
DX6i - 2.4GHz
Juz poza tematem - Sławek jaki silnik zamierzasz do tego Fokkera wsadzić bo i ja się przymierzam, żeby swojego w końcu napocząć?
"Gdybym miał wybrać, wolałbym ptaki niż samoloty "
C. Lindberg
Włożę to co mam teraz w 800. Albo ten: https://www.hobby...duct=18116
albo czerwone Turnigy 2209 co je kiedyś do esiaków kupowaliśmy. Myślę, że powinny dać radę.
A Ty sobie będziesz wycinał czy masz gotowca? Jakbyś ciął byłbym zainteresowany komplecikiem elementów.
Edytowane przez SlavikS dnia 02.07.2015 08:20
Sławek
------------------------
DX6i - 2.4GHz
Mam gotowca z jkaichś zawodów, miałem go sprzedawać, ale widzę, że esiaki ciągle są u nas w mocy więc go zrobię . Jakbyś coś zamawiał z HC na szybko to daj znać, bo z silnikó pasowny mam tylko dzwonek tower pro...
Edytowane przez AQUARIUS dnia 02.07.2015 12:17
C. Lindberg
To ja też się trochę wtrącę Mam pytanie: Czy warto mi kupić dwu silnikową ESA czy lepiej kupić jedno silnikowy model? Ja dopiero zaczynam z tym i nie wiem czy sobie poradzę z np. B-25. ;p I czy dobre są modele "Na Polskim Niebie" Bo jest tam spitfire, który bardzo mi się podoba
Edytowane przez Sebastian dnia 02.07.2015 12:48
Sebastian, powoli chłopie Ogarnij najpierw to co masz bo to tylko z boku prosto wygląda. Na dwa silniki przyjdzie czas. A co do modeli Marka Rokowskiego - to dobre i sprawdzone zestawy. Spitfire jest bardzo ładny, ale pamiętaj do czego te modele się buduje. Prędzej czy później Ty albo ktoś Ci przydzwoni albo pogonisz kreta, a akurat ten model nie jest z tych najtańszych.
Sławek
------------------------
DX6i - 2.4GHz
Chodzi o to, że mam dwa silniki i regulator. I nie mam do czego tego zamontować. Właśnie myślałem, żeby za jakiś czas zamówić spita(narazie muszę FW pomęczyć) a jeden silnik zostawić sobie na zapas.
Zrób dwa modele jednosilnikowe - szybko zrozumiesz dlaczego...
Edytowane przez AQUARIUS dnia 02.07.2015 13:54
C. Lindberg
Ależ ta dzisiejsza młodzież niecierpliwa Moja rada jest taka - kup sobie dowolny zestaw z CF (tańsze niż modele z NPN) + kleje CA (rzadki, średni, gęsty) + aktywator do CA + UHU Por i spróbuj samodzielnie go złożyć zanim wydasz kasę na Spita. Musisz nabrać trochę wprawy i wypracować sobie technikę pracy z pianką EPP, klejami, prętami węglowymi .... . Lepiej uczyć się na czymś tańszym bo pierwsze konstrukcje zapewne idealne nie będą - wiem z doświadczenia Sławek
------------------------
DX6i - 2.4GHz
Zrób dwa modele jednosilnikowe - szybko zrozumiesz dlaczego...
Już się chyba domyślam
kup sobie dowolny zestaw z CF (tańsze niż modele z NPN) + kleje CA (rzadki, średni, gęsty) + aktywator do CA + UHU Por i spróbuj samodzielnie go złożyć zanim wydasz kasę na Spita.
Musisz nabrać trochę wprawy i wypracować sobie technikę pracy z pianką EPP, klejami, prętami węglowymi ....
Sławek dobrze radzi. Musisz poznać budowę od podstaw ,łatwiej go naprawisz w polu. Są często przypadki, że po rozbiciu modelu następuje szybkie klejenie i model leci jeszcze w tej samej walce.
Dwusilnikowe to sobie zostaw na póżniej.
Makiety -PT 19
Budowa- Zlin Z 37 Cmelak.