Jeżeli chodzi Ci o układ kinematyczny to taki nas nie interesuje bo w nim nie występują siły bezwładności... Jeżeli chodzi o układ dynamiczny, to rzeczywiście niewyważone śmigło pogarsza sprawę, ale nawet dobrze wyważony silnik i tak ma wibracje. Jedynie silnik rzędowy 8-cylindrowy można wyważyć idealnie. Każdy B2 bd szalał w stanie nieustalonym - na biegu jałowym. Poszukaj filmików z silnikiem DLA 112 i tam zobaczysz jak one pracują.
Myślę, że jak model bd dobrze zrobiony to wszystko bd ok Trzeba pamiętać, że duży model to trochę matmy - sam jestem początkującym modelarzem, więc w kwestii konstrukcji nic nie doradzę, w każdym razie wszystko trzeba dobrze policzyć. Jutro zrobię wątek z silnikiem i zamieszczę wszystkie inf ))
Pozdrawiam.
Bf 109 ACES
i dużo małych silników..
Hm nie sądzę,żeby któryś z nas "liczył" swoje modele- a mimo to raczej się nie zdarza,żeby nie spełniały swoich funkcji.Nie wiem jak koledzy ale ja podchodze do tego empirycznie i o obliczeniach nie mam zielonego pojęcia(na szczęście!).Troche modeli sklecilem od podstaw stosując pewne japrostsze zasady odnośnie kątów zaklinowania, środka ciężkosci i wytrzymałości.Jeśli potrzebujesz projektu modelu z obliczeniami to będzie ciężko...
"Gdybym miał wybrać, wolałbym ptaki niż samoloty "
C. Lindberg
Ja nie potrzebuje- chodzi o to, żeby model się nie rozpadł I tyle Ja mam sporo pracy przy silniku, poza tym nie jestem na miejscu, więc moja pomoc przy budowie samego modelu w praktyce ograniczy się pewnie do minimum. Co ok. miesiąc jestem w Płocku. Ale jakiś element chętnie wykonam, jeżeli bd potrafił.
Myślę, że próbna wersja silnika bd gotowa w marcu i jakoś wtedy bym go dostarczył Bf 109 ACES
i dużo małych silników..
Ja także chętnie bym tym polatał - myślę, że każdy kto ten model by budował i czułby się na siłach miałby możliwość polatać...
Lotnisko jest idealnym miejscem, zresztą myślę, że jakby go fajnie okleić to byłaby to super reklama dla rcplock Bf 109 ACES
i dużo małych silników..